girang girang!

assalamualaikum.

eheheh.senyum macam kambing girang,sampai ke telinga senyum.ni semua pasal terlebih girang dapat balik rumahku,syurgaku,taman permainanku,tanah tumpah darahku blablabla.huh,sekian.

balik ke rumah dengan perasaan terkejut lagi beruk.rumah dah bertukar wajah!amboi amboi amboi,kelas lah cik jah!kemain lagi dapat sopa baru,tibi baru,semua nak baru baru.penyapu pon dah upgrade.bulu lembut umpama rebonding.cis,kalah rambut kak senah.boleh lah lepas nih menyapu sampah dengan girang hati sanubari nih.

tapi,

sekejap je dapat nikmat duduk atas sopa lembut sambil tengok tibi baru.esok dah kena balik kampung dah.eh,tak tak.sape kata hati aku tak gembira balik kampung?jangan nak memandai.suka tu suka.tapi lima hari kitorang duduk kat kampung.lama,bukan?rindu nanti dekat blog nih.tapi,takpelah.nenek punya pasal,blog sanggup letak tepi dulu.*psttt nenek,duit raya lebih ek.*

ok lah kepada kawan kawan seluruh jagat raya,*ewahh ayat* hmm aku nak ucap lah selamat hari raya aidilfitri kat korang semua.maaf lah kalau ada salah dan silap.aku pon manusia biasa.ada dua mata kadang kadang terover usha,ada dua telinga kadang kadang terover dengar,ada mulut kadang kadang terover gosip.*amboi,lepuk kang mulut nih* huh,mintak maaf sangat sangat.eh jap,ada lagi.duit raya jangan lupa bagi,kuih raya jangan lupa kirim,baju raya jangan lupa pos blablabla.kalau aku list apa yang aku nak sampai ke sahur tak habis lagi.

hmm,sepanjang raya nanti aku akan guna header blog hari raya aku nih.kiranya sekaligus lah jadik kad raya.kalau siapa bace anggap je ini kad raya dari aku.tak payah nak claim claim lagi mintak kad raya.tapi,lepas raya,dapat lah korang mengadap header pelangi aku lagi!*macam ade orang nak hadap je header blog aku*



muka besar gedabak!sape nak muntah,silakan.



ok lah chow dulu!

 

8 coratcoret:

LITTLE NUUR said...

pheeewit header baru tuhhh ;p

selamat hari raya ascil

p/s: mana baldi ye erk -.-''

ascil.punye.lah said...

nah baldi seketol =p

.izzati liyana. said...

mcm nenek baca je blog ni kan.mintak depan depan tak? hehe.

selamat hari raya. maaf zahir batin. :)

ascil.punye.lah said...

tu la pasal.hmm,baru nak mintak,nenek dah buat muka garang.terus batalkan je hasrat nak mintak duit rya lebih.

.izzati liyana. said...

hahaha. nenek garang eh? aduhai. mintak bapak ah. lagi besau dapat.

ascil.punye.lah said...

itu kompom.eh eh,kite raya melaka aritu.

.izzati liyana. said...

yeke? awat tak singgah rumah? haha.

ascil.punye.lah said...

kita mana tau rumah awak kat mana.