teringat pulak . . .

assalamualaikum sekalian manusia!
ini dia jun jun atun penjaga ahmad albab yang diimport dari dunia magika sudah datang.HA HA HA!*gelak harus besar besar sikit okayy*

*erk,tercekik tulang*

tulah,gelak lagi kuat kuat,memekak je.

oklah,sangat geram ye hari nih.sobsobbbb,jap,nangis dulu.pagi tadi lepas mandi,carik carik lah seluar tracksuit untuk dipakai sebab seluar semua dah dibasuh.seluar yang elok elok pulak tak bawak balik rumah.tinggal je dekat penang.kalau bawak alamatnya,senget sebelah lah bahu aku nih.barang yang aku bawak ni pon dah terlalu banyak sampai terkeluar semua peluh jantan dari uitm nak ke jeti pikul beg.perghhh,berat nak mampos!tapi,itu bukan lah isu yang mahu dikupas pada hari nih ye hadirin hadirat sekalian.*nada serius*

ok,kita teruskan.lepas tu aku carik punye carik sampai juling mata.ahhhhhh!tak jumpa.

yup,tak jumpe.tapi,aku terjumpa dua helai seluar.

cer teka,cer teka!

hah,aku jumpa sluar slack PLKN yang dapat dua helai tuh.cis,aku ingat seluar nih and barang barang PLKN aku tu dah terlupus ditelan bumi,rupenye wujud lagi dekat bilik nih.cis!cis! dan cis!

aku pon belek belek lah seluar tuh.ah,gasakkk lah!dah takde seluar tracksuit langsung,jom buang tebiat pakai seluar slack dalam rumah.maka,aku pon pakai lah.

lagi satu hal,tak muat pulakkk dahhh.dulu time kat PLKN,longgar kemain.siap pakai tali pinggang lagi.sekarang,masuk sebelah kaki pon tak boleh.dulu nampak straight cut,sekarang seluar slack tu dah macam skinny.oh,tidak!!ni satu petanda buruk.tolong weyh,rasa nak talipon bomba sekarang nak bagitau betapa sedihnya aku.=(

solutionnye,terpaksa pakai tracksuit yang dah uzur mintak dibuang dalam tong sampah.
lebih baik ada,daripada takde kan.

ish,teringat pulak zaman PLKN,walaupon aku tak suke,tak suke,tak suke waktu nak pergi.tapi,time nak balik rumah pulak aku jadik tak nak,tak nak,tak nak balikkkk.huh,dasar anak tak kenang budi.tak hengat nak balik rumah ke.

bukannya ape,banyak kenangan tak boleh lupa.indah indah semua.erk,kecuali kenangan muka dah jadik hitam belegam,berkilat kilat kalah kuali mak aku.oh,itu bukan kenangan indah.syuhhhh,syuhhh!nasib waktu balik,mak aku masih kenal aku.tak payah buat kawad cam nak carik anak sendiri.dah aku memang dilahirkan gelap pon,ape ade hal?

tapi,memang serius lah.banyak yang best.nak cerita pon susah.kena pakai bahasa isyarat gamaknya.ataupon translate kepada bahasa alien.ahh!pokoknya,memang susah lah nak cerita.meh,kasi tengok gambo jelah ye.meh,meh semua.





ini aksi gedik.sila abaikan.


kenangan ku,bersamamuuu lalalla *mood : ahmad jais*


ini kawan baik lain mak,lain bapak.tengah makan aiskrim harga singgit 
tapi rasa setanding koneto.


ini pulak rombongan cik kiah.bersatu menentang sesiapa yang
 berkuku panjang.


tu diaaa bersama senah,bedah,latipah,joyah dan lain lain.



sekian saja segmen 'teringat pulak' kita pada hari nih ye.semoga hadirin dan hadirat berpuas hati dengan gambo yang seciput cuma nih.tak mampu den nak mengupload banyak banyak gara gara kelajuan berukband yang sama tahap dengan siput babi .terpaksa salahkan siput babi.sape suruh jalan sambil dok berpikir sama ada dia siput atau babi.orang dah kata kamu tu siput babi,siput babilah!toksah dok pikir sangat lah.tengok,kan dah lambat berjalan mengensot tu.





8 coratcoret:

LITTLE NUUR said...

sy teringat time lagu zainal aBidin bila nk msuk klas cb
mase tu dlm hati sy kata....
MENGAPAKAH SY PERLU ADA DI SINI?
SEDANGKAN RAKAN KU DI RUMAH SEDANG TIDUR TATKALA INI...

~~heee nak tahu tak kite buat baju pt pagi sbgai baju tidur kita HAHA

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

ascil.punye.lah said...

atin:hahaha!kite pulak suka pakai seluar pt tu jadi seluar tido.kawan2 kite semua panggil seluar tu seluar nenas.

ascil.punye.lah said...

eyra zainal:thx ajak..tp tengok dulu lah..kite tak biase makeup2 nih...=p

fiq. said...

tak pernah pergi plkn dan teringin nak p sana sebab aktiviti2 dia cambest.

ni asal camwhore je banyak ni, hehe,,, menggedik je lebih, hahahaha

kidding ok

truth,
From My Fingertip

ascil.punye.lah said...

haha biasa lah.pantang jumpe camera masing2.

tp best lah plkn.baguslah kalau teringin.kite tak teringin pon tapi dapat pulak.

.izzati liyana. said...

ni kat kem mana ni?

ascil.punye.lah said...

ni kem sinaran suria,sungkai.=p