memang perempuan macam nih.


hai!kami janda sekawan.kapla kami tu diaaa,mak jemah.
hujung sekali tu pulak gugurlz.aww aww!



1 ,2 , 3 . .go!
yawww!kacak luar,kacak dalam,kacak dengar sini!
kalau saya senyum,awak mesti senyum sekali,
kalau kita senyum,semua orang berjangkit,
bila semua orang senyum,dunia tiada penyakit!
lalalala . . .


hah!apa macam kawan kawan?sedap tak suara aku?hah tu diaaaa!mak jemah pura pura tersedak.jeles le tuu.eleh.kau mak jemah,kang tercabut gigi palsu tu sape nak tanggung mak jemah oiiii,buat malu para janda sedunia je.

ok lah niat hati hari nih nak cakap pasal satu benda,iaitu . . .


jeng,jeng,jeng.
*macam lone ranger lah pulak*



ok, clue yang pertama.






sory joyah,tempek gambar kau kat sini.


clue yang kedua,





penat aku selongkar barang barang nenek aku.*lap peluh sekejap*



clue yang ketiga,




''i baru beli kat mydin tadi''kata senah.


clue yang terakhir,





ye,apa yang kite perlukan selepas ini??"buku nota!"


hah!kawan kawan,cer teka?

tak mau teka?huh,loser!kalah tanpa bertanding.

ok lah.biar aku bagitau je,kan senang?

hmmm,sebenarnye aku nak cakap pasal beauty,fashion,make up and semua semua lah yang berkaitan dengan perempuan.perempuan ya,bukan pondan.

tu yang tetibe takde angin takde ribut  terasa nak nyanyi *lagu di atas*.bila dah nyanyi,datang lah pulak segala angin dan ribut petir bagai.dasyhat,dasyhat.

ok ok,kite mulakan.aku bukanlah sorang pompuan yang gila berfesyen,gila glamour dan gila make up segala.tapi,kalau GILA,itu mungkinlah.jadi,rasanya tak layak nak bercakap tentang perkara perkara nih.tapi,hari nih aku nak cakap jugak.

bukannya apepon.aku suka tengok orang yang pandai berfesyen,cantik,jaga penampilan dan semua semua lah.cantik mata memandang,cantik lagi orang yang sedang memandang.hik3!
alamak,tak sedar terpuji diri sendiri. =______=

biasalah,manusia.yang cantik cantik semua suka.lumrah alam tak boleh nak buat ape dah.dan,sebagai manusia lagi lagi seorang perempuan ,perasaan nak jadi cantik kalah rosnah mat aris itu mesti ade punye.tak banyak,sikit pon jadilah.korang rasa tak apa yang aku rasa?ke aku je yang abnormal ade perasaan macam nih?

bila tengok orang cantik,rasa diri ni pon terhegeh hegeh nak jadik cantik.orang make up,kita pon nak make up.padahal tak sedar bila make up,sedara mara pon tak dapat nak cam mana sedara,mana mak nyah.kalau nak muka licin bersih mulus tulus gebu,orang suruh tenyeh taik hidung kat muka pon sanggup buat.kononnye,kesan nye lagi bagus dari pakai susuk berlian.oh,tidak!jangan perbodohkan diri sendiri kawan.

jadi,sebagai seorang nur asilah yang sangat berhemah,aku tak berapa suka sangat jadi orang yang terlalu up to date.bagi aku,jadi simple pon dah okayyy.tapi,lain orang,lain pandangan,lain citarasa.lagipon,kalau semua orang berfikiran macam aku,takdelah fashionista,model,jelitawan,rupawan,sawan semua tuh.maka,takdelah orang yang aku boleh usha usha sebab dia stylo-cantik-gila-ohh!

itulah functionnye kan?

tapi,ingatlah kak bedah,kak senah,kak eton semua.nak berfesyen,bermake up,jaga body pon jangan sampai berlebih lebihan okayyy.jangan cucuk tang sana,cucuk tang sini.make up tebal sana sini,buang lemak sana sini nak jadik cantik punye pasal.jangan sampai hantu kak limah pon lagi cantik-menarik-tertarik-kau memang da bomb dari korang semua.bersyukurlah dengan kecantikan yang kita sedia ade.

ingat,kejelitaan adalah hak milik setiap insan.ewahhhh!*libas rambut sikit*




p/s : sem ni lah aku paling malas nak pakai shawl,lilit sini,lilit sana bagai.sudahnya,tudung    
        sarung yang kak kiah bawak pergi meniaga kuih tu jugak yang aku pakai.SENANG  
        oiiiiiiiiiiii!


2 coratcoret:

LITTLE NUUR said...

weh! Aku tak pernah pakai shawl pergi kelas pun
tiap tiap hari gilir gilir tudung hitam tudng krim..

serius simple2 sudah :)
HAHAHA

ascil.punye.lah said...

aku dulu je weyh..time tuh nafsu shawl tengah mendadak.skarang pakai je tudung sarung..selesa kau!