header baru.mari lukis lukis!

assalamualaikum.




ya!tu diaaa.header baru aku.ok,aku tau aku just snap pic pastu teros tempek kat atas tuh.tak semat langsung.dan,aku tau.tak senonoh langsung,bukan?kalau nak tau,itulah tahap kemalasan aku ye kawan kawan.ini pon dah kira paling rajin dah nih.kalau tak,sampai ke tua lah korang mengadap pelangi yang dekat header blog aku tuh.

tapi,takpelah.aku dah sakit mata sebenarnye tengok gambar pelangi hari hari kat header blog aku.so,tukar lah.korang pon mesti dah bosan kan.silap silap ketumbit bijik mata.untuk elakkan perkara ni berlaku,lebih baik kite tukar kan kawan kawan.
yaa!terserlah keprihatinan aku di situ.bangga mak mentua aku dapat menantu prihatin cenggini. =. . =

*lepas dua minit setengah pikir*

huh!menantu pekebendenye.anak hantu boleh lah.

ok fine!

erm.takde motif sebenarnye.aku bosan buat calculus.jadi melukis adelah perkara ke tiga kalau aku bosan selain tido dengan makan.maka,(ewahhh,ayat tak menahan).ok ok.maka,berbekalkan tangan yang tak dibedung masa baby dulu,aku pon keluarkan marker pen pastu highlighter pastu kertas pastu lukislah pompuan specky kat atas nih.

tengok cam best je buat header,so,aku pon cepat cepat on lappy and bukak blog.ok,sebenarnye tak mau on9 pon malam nih.niat aku suci tau.nak study calculus.bila soalan susah,inilah jadinya.benci!benci!seth tan setan ni  suka sangat bisik bisik suruh aku buat bukan bukan.ish,kuatkan iman ascil!kalau tak . . .*sila sambung sendiri*

pastu dengar sayup sayup suara ibu sambung "kau tak belajar?ini keje kau rupenye!!"

*telan air liur sekejap*

oh tipu.dulu dulu yelah kalau aku melukis,mak aku mengamuk.tapi sekarang,mesti tak ,kan?
ibu saya sporting. . . macam anak dia.=p

oh ya!teringat dulu dulu,waktu belajar mesti ade buku lukisan kat bawah buku belajar.bila bosan,lukis lukis.sape je suka belajar dulu dulu weyh?cer cite.aku tak suke.(itu dulu ye,sebelum aku  tahu pentingnye ilmu tu,kalau tak jadi dungu selamanye)

tiba tiba ibu jenguk dari celah pintu,mungkin instinct sangat kuat.tau sangat sangat dah anak dia cemana.banyak kali jugak lah aku kantoi.itu menunjukkan aku nih tak pandai cover.almaklumlah,masa tu pra matang lagi.kadang kadang sampai terbaling buku lukisan tuh sebab terperanjat sangat.

zaman kanak kanak weyh.kena marah berbakul bakul pon still buat lagi.dah lali sangat dah.bile pikir pikir balik.teroknye aku dulu dulu.orang suruh belajar,aku buat benda lain.patotlah kecik kecik lagi,report card dah ade pen kaler merah.hah,padan lah muka kau ascil.padan sangat sangat.

menyesal sekejap.

haissshh kecik kecik lain cite,dah besar pon perangai sama je.leka lukis lukis,bila roomate datang,cepat cepat sorokkan.bangga aku sebab berjaya tahan tangan daripada terbaling buku lukisan aku tuh.lepas nih jangan bagi aku terkejut lagi ye,kawan kawan.







p/s : ingatkan dah besar besar tak buat perangai macam tu lagi.rupenye tak berubah kau          
         ascil.




4 coratcoret:

LITTLE NUUR said...

Ok la tu pandai lukis hehehe
buat satu kat kiter boleh "muke berhrp"
hehehe

ascil.punye.lah said...

buat boleh je..nak bagi cemane?*muka konpius*

LITTLE NUUR said...

Tgkap la gmbr mcm tu jugak *demand nampk*
eh if busy mganggu rutin harian jgn la buat
Susah susah je Haha

ascil.punye.lah said...

kite ok je..tapi cik atin nih serius ke??