sawah padi dan pencawang letrik.

assalamualaikum.

ya,aku dah mari!rindu nya nak taip taip.tangan dah gatal sama tahap macam kena gigit charlie gamaknya.hah tau tak charlie tu ape?alaaa,menatang sawah tu.bila gigit kemain gatal.sape garu,kompom ade parut nanti.hah,buatnya kena kat muka,tak ke muka tu dah jadi macam ketua mafia kampung pinang sebatang.baru syiokk nak cakap lu langsi,lu mati.elehh,ni muka lembut lembut macam patrick star ada hati nak cakap kasar.dushh,kau hanya mampu cakap awak langchi,awak mati lah.auww auww.urghhh,sumpah tak cool.







beb,inilah charlie yang diwar war kan tadi.nak jumpa life,meh datang uitm penang.
banyak gilaaaaa!sape bercita cita nak jadi ketua mafia tuh hah kasi charlie gigit muka lah.baru ho liao punye mafia.

*fuyoo macam karangan pulak aku rasa,siap berperenggan.

ok,ini perenggan baru.

rasa rasa aku dah kurus tak?hah,jangan tak tahu wahai kiah dan senah.harituh,aku pergi berjogging sakan.kalau korang bershopping sakan,hah ini diaaa kami nak habaq mai.shopping tidak mendatangkan apa apa faedah selain merabakkan poket seluar,poket baju kurung mahu pun poket doraemon.tapi,jika anda berjogging dapat mengeluarkan peluh dingin,peluh hangat atau segala peluh jantan dengan tanpa segan silunya.memang ia tidak akan merabakkan poket,tapi mungkin akan merabakkan seluar anda.apa tak nya,orang suruh jogging kau pergi berlari langkah besar besar.sape suruh?hah,kan dah koyak.




apa macam bro?cantik gila kan tempat jogging kitorang.tak perlu pergi track pon nak berjogging.belakang uitm je.hah kan aku dah kata senah.tak guna duit pon kan kan.ni kawasan kampung.agak jakun lah bagi aku yang tak pernah nak nampak sawah nih.even aku ada kampung tapi rumah nenek aku tepi jalan raya je.kalau naik kereta pon masih boleh lambai lambai nenek tengah jemur baju.puii,takde maknanya nak nampak sawah padi.kemain lagi aku nampak sawah padi.time tuh tak ingat ape dah,sikit pon tak terpikir hey sini ada banyak charlie lah,jom kita jogging pakai topeng,sekali sekala jadi lone ranger cool ape.serius,tak terpikir langsung.seronok!oh,aku sudah jatuh cinta dengan sawah padi!!




ini azie.mek kelate dia nih.cara nak recognize dia nih orang kelantan ke tidak,cuba tengok dia buat peace sambil pegang botol air tuh.hah,kau mampu buat camtu?mampu?tak eh.cis,aku melalut buat kali ke lapanpuluhsatu.ok sambung cerita.aku pergi jogging dengan dia lah.eh,bukan,bukan dia sorang je.aku bawak satu kampung.tak ramai pon.ade lah dalam dua tiga ratus orang.eh tak,dua tiga empat je sebenarnya.*sambil kira dengan jari kaki.




hah,ini ieja.nama panjang dia ieja bebel.sumpah kuat bebel.semalam dia bagitahu kitorang yang dia teringin nak jadi pengacara tv.oh man,patut lah.*tepuk dahi*even jogging pon mulut taknak berenti.mulut pon jogging sama.tapi dia dapat double special lah.boleh kuruskan badan,dalam masa yang sama boleh kuruskan mulut jugak.sambil jogging sambil pot pet pot pet.cuma aku terpikir,tak penat ke jogging sambil bebel?kalau aku,mau pengsan separuh jalan.huh,aku taknak amik risiko macam tuh.ok kesimpulan,ieja suka amik risiko tinggi apabila berjogging.terima kasih.


eh tak habis lagi.belum,belum. 





ini pulak waa.ya,namanya cuma tiga huruf.mungkin nama penuh beliau siti nur waa (bukan nama sebenar).hah boleh?nak sebut nama dia sebut dengan penuh keterujaan okayy.meh saya ajar.waa!!jom jogging. atau waa!!cantiknya pemandangan.seolah olah anda menyebut wahhh!! ok,senang bukan?gambar dia cuma cinonet.almaklumlah orang femes tak mampu nak layan orang ramai nak amik gambar beliau.cis,pehal ayat aku macam haromm nih.bm nak kata failed,tapi A+ time spm.jap,kembang hidung jap.=. .=




ibu,ni bukti kitorang pergi berjogging bu.betul,kitorang tak pergi berfoya foya.tak percaya cer tanya ketua kampung kat situ.*ceittt,tok penghulu,sila bagi sokongan.

last but not least.*ewahh kemain lagi ayat*




yeahhhhh!inilah budak tak berapa nak kurus yang telah berjaya berjogging sejauh doploh batu merentasi jambatan pulau pinang.lemak lemak telah dibuang ke dalam pulau pinang agar lemak tersebut tidak tahu jalan untuk kembali pulang.ini bukan kembali ke pangkal jalan mahupun ke hulu jalan.semoga lemak telah lemas dalam lautan.selamat tinggal lemak!
sumpah kisah dongeng.huh,tak baik tipu.yalah,yalah.aku jogging lima minit pertama je.lepas tuh semputttttttt.

bukan aku je yang jogging lima minit pertama,mereka mereka di atas ni pon sama jugak.hah semua,jangan pura pura pandang tempat lain pulak.buat muka tak bersalah pulak eh.jogging lah sangat.ayat nak hebat.sebenarnya kitorang more to walking je.takde jogging jogging ni kiah.maaf terpaksa buat ayat best sebab nak menyeru semua penduduk kampung berjogging.
murni ape niat aku nih.kan?

eh,tapi kan,aku dah berjaya satu perkara.

iaitu,


\/


bergambar dengan pencawang letrik.

ya,itulah salah satu impian aku.tapi sayangnya,impian aku nak bergambar kat situ sambil pakai baju kurung sebenarnya.slekk sikit sebab aku pakai baju kolej.cis!

*apa punya impian lah kan*

dulik hapeee aku!oh sawah dan pencawang letrik.i lebiu very the strong lah!

ok bai!



10 coratcoret:

El-Janna said...

tempat ni best ni la. huhk jogging ke? mesti kurus dah^^

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

best lah jugak.kawasan kampung.sejuk je mata memandang.tapi,erkkk,bab joging tu no komen.

Umie Artoqiemie said...

natang tu boleh buat parut ke? pes time dengar ni..
turun brapa kilo harini??

ascil.punye.lah said...

@Umie Artoqiemie
betul umie.parut dia ganas gila.
eh eh turun brapa kilo?entahlah.tinggal tulang je kot

budak penjara said...

ok cantik2

ascil.punye.lah said...

@budak penjara

cantik kan pemandangan dia.dah dah jom jogging!

Nadzirah K. said...

charlie..hensemnye nama serangga tu....hehehe

ascil.punye.lah said...

@Nadzirah K.

hensem memang hensem,dia gigit nanti tak ke hensem muka awak nanti.

Sireh Puteh said...

jogging ke bergambar..
hehehehe...

ascil.punye.lah said...

@Sireh Puteh
jogging sambil bergambar.hah boleh?