hari MATANG

assalamualaikum.hikhikhik.

entry bermula dengan ketawa yang gedik.aku pon tak tau ape motif letak intro macamtuh.

hari nih aku dah tua.uhuk uhuk.salah!aku dah MATANG sebenarnya.semuanya kerana harinih memang hari tua,eh salah lagi.HARI MATANG untuk aku.

aku dah 19 weyh.

nak jerit kuat kuat rasanya.aku dah 19?tak sangka.macam semalam je baru belajar berjalan.ok ini tipu.

finelah.lepas nih.kena belajar masak sungguh sungguh.dengan harapan umur 20 bole kahwin.cis,jadahnya cerita pasal kahwin.ok,serius ascil.umur 19 tak reti masak,ini sangat tak cool okeyh?takpe.aku cuba dengan sungguh sungguh .*semangat berkobar lima minit yang lepas.sekarang tak feeling apa dah* erkkk,takpe.tengok masterchef pon bole blaja masak apa.

lepastuh,berdikari pulak.berdikari bukan bermaksud beli kari beli nasik makan sendiri.bukan.tapi,aku ni dah lah jenis manusia yang selalu bergantung harap kat orang lain.aku harap aku boleh lah selesaikan masalah remeh temeh dengan sendiri.perghhh,macam serius je perenggan nih.oh lupa! ayat budak 19 tahun lah katakan.hakhakhak.

kendian,tak boleh lah terlompat sana sini lagi macam budak tiga tahun dapat hadiah gula hacks di hari jadi.almaklumlah dah 19 kan.kenalah jadi sopan santun serta bertatasusila.untung untung ada orang ambil jadi calon menantu.tak ke senang hidup kau,kiahhhh!ahakzzz.

ehem!moga lepasnih,boleh lah aku jadi hamba Allah SWT yang lebih baik,anak yang lebih baik,kakak yang lebih baik,adik yang lebih baik,kawan yang lebih baik,budak 19 yang lebih baik,blogger yang lebih baik dan sewaktu dengannya.*amboi nak jugak letak blogger yang lebih baik tu.

disebabkan harinih hari matang aku.maka,aku nak buat baik.taknak pedajal orang.so,jom kita makan kek ihsan dari google nih ramai ramai! jemput lah semua! buat macam blog sendiri.
jangan malu,jangan segan.



ihsan google je.sobssss.*sambil lap hingus*
btw,cake nih macam sesuai lah jugak kan.nampak magika sikit..ewahhh.



oke lah.nak layan free call pulak.hahha.aku suka birthday sebab ada free call je.keji kan?



p/s : hadiah birthday aku setakat ini ialah sebijik jerawat di pipi kanan.cisss!
         kenapa kanan?adakah tandanya ada orang sayang? haha,sayang wakluuu.



20 coratcoret:

kim heeruul said...

happy bufday budak..budak ke ?
haha..kita sebaya ghupe nye..hahah

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

teimakasih budak.haha,budak lah.

eh sebaya ke?

IKASUHAIMI said...

happy birthdayy :)

Maya Lisa said...

hoh ? kite sebaya laaaaahhh ^_^

ascil.punye.lah said...

@IKASUHAIMI

tenkiu ikaaa=)

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

hoh maya pun sebaya.hai rakan sebaya!haha

si robot comel said...

selamat ulangtahun.
berseronoklah usia belasan ni,nanti masuk 20 tahun tau lah macam mana,haha,feel lain kot :D

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

tu lah pasal.arghhh lain macam mana tu?

Pendamba Mawar said...

selamat hari lahir budak comel..

ascil.punye.lah said...

@Pendamba Mawar

tenkiuu PM! erkk comel?*tertelan terus roti kat tangan nih.

Nadya said...

kak ascil ,once again HAPPY BIRTHDAY :) belanje kite kek boleh ?? heheehe

Umie Artoqiemie said...

sama umur dah kite hahaha. hip hip hooray..

unieMARKS :) said...

wahh. 20-kawen.

syafiqakarim said...

wa xlayan fb dah.lupa pulak.padahal ada 3 org mber birthday sama lu.haha

HAPPY BIRTHDAY SYG :)
semoga panjang umur,dan sentiasaaaaa murah rezeki.
harap2 lu masih kekal awet muda.hihi.hadiah later

ascil.punye.lah said...

@Nadya

nad terimakasih lagi sekali.kek?tggu kita masuk masterchef.pastu buatkan kek kat nad,ok?

ascil.punye.lah said...

@Umie Artoqiemie

wahh sama umur jugak?sepp sikit!

ascil.punye.lah said...

@unieMARKS :)

haha macamlah aku ada calon dah.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

iqaaa terimakasih.haha awet muda itu perlu.eh,hadiah?

syafiqakarim said...

haha hadiah lah.pelempang.kahkahkah

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

uwaaaa camni ah luu=(