ALERT okayy!

assalamualaikum.

lama kan tak update?hah,aku busy?itu tidak mungkin.kerjaya aku sekarang cuma menternak lemak yang berkualiti dengan harapan ade orang nak beli lemak lemak nih,pastuh kuruslah aku nanti yehuuu!ok, dan kerani cabuk di rumah je.taip itu,taip ini.tak ke macam kerani tu?

korang bole abaikan pendahuluan yang cam haromm di atas.

aku sebenarnya terus kehilangan idea.beku macam iceberlg otak nih.mungkin tunggu kapal titanic langgar,baru cair agaknya.

entry lepas aku ada tanya pandangan pasal blog aku, entry entry aku yang semua panjang berjela kan.hah,adalah beberapa maklum balas daripada pembaca.cewahhh,pembaca tuhhh.

aleen aiden dengan iela yaacob bagi pandangan yang lebih kurang.jadi aku simpulkan kat sini.entry yang panjang panjang tapi kalau di hurai dengan menarik,jalan cerita boom kebaboom for sure orang baca punya.panjang macam novel cinta pon dah tak jadi satu masalah.ye dakk?

kim heerul si peminat korea tuh pulak kata dia ikut mood kalau baca.wowow!memang betul jugak eh.kalau takda mood,tengok pulak entry panjang berjela,dapat pulak entry yang merepek.tak ke rasa nak baling laptop ke lautan paling dalam?tapi,kalau aku pulak.ada mood ke takde mood semua aku tibai baca.sebab aku rasa tak puas kalau baca separuh separuh.macam cinta terputus di tengah jalan.aik?ah,ghasak!

bekas banduan.ya,walau bekas banduan tapi pendapat beliau juga diterima.tak ke rasa gua ni adil?hikhikhik.aishh,dia kata entry yang best dan bermanfaat kalau panjang sampai 3 page pon dia tak kisah nak baca.ok tipu.dia tak kata pon macam tuh.tapi,ayat lebih kurang jugaklah.kalau entry NTAH PAPE,kompom dia carik main point je.hah,hambik kau.at least dia still baca and komen.dari tak baca terus kan.

hah sape lagi?sape lagi?ni diaa el janna.comel comel je orangnya.alahaiii.dia siap bagi tips lagi.perenggan pertama main peranan penting katanya.kalau kepala dah tak best,kompom orang pon dah tak selera nak baca yang bawah bawah kan.hah amacam pulak intro aku yang selalu macam haromm tuh?kompom semua tekan butang pangkah.haishhh.kena perbaiki lagilah nampaknya.lagi satu,pentingnya bold dalam kehidupan entry seharian.kalau dah takde selera nak membaca lepas baca intro yang failed,ayat yang di bold pulak lah yang main peranan utama.aku cuba praktikkan okayy.

last but not least,*sumpah skema*.mempersembahkan ustazah pilihan pada hari ini.didik wanita,terdidik generasi.tudiaaa.umie si peminat komik + robot + bergambor + apa apa jelah yang dia minat.katanya,dia suka entry pendek pendek dan banyak gambar.entry pendek aku cuba usahakan,tapi kalau banyak gambar tu susah sikit lah.aku takde banyak gambar.apatah lagi,sejak ketiadaan henfon berkamera cabuk tuh.aku dah malas nak upload gambar.google images?ah,lebih baik korang pergi google sendiri ye dakk?

ini je feedback yang aku dapat.

kalau korang terpikir kenapa tak printscreen je feedback yang aku dapat tuh pastu tepek kat entry nih?maka,korang memang tak ALERT.bukan ke title entry ni pon berbunyi 'ALERT okayy'?

masih lampi lagi?

bukan ke aku sedang mempromote blog mereka yang baik hati dan selalu bagi komen yang membina ni?hah tak alert lah tu.

apalagi?pergi lah terjah blog mereka kalau korang belom follow,follow sekali okayy. 

ok,aku google je.





lagi sekali,aku FAILED untuk membuat entry yang pendek.mintak maap kawan kawan!=p

bai!


18 coratcoret:

kim heeruul said...

kalau mood tak ada perasaan mcm mank komen entry tersebut..keh keh keh..
btw,thankz backlink..hihi..

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

dia nak lawan lagi tuh.oke lah,oke lah.kikut mood kalau baca.most welcome!

ieLa yaaCoB said...

haha..wah3x..fmes blog ak..hehe^^

ascil.punye.lah said...

@ieLa yaaCoB

alahainya punnn.kau memang femes pon.

El-Janna said...

haha ascil// chill je k. entry pjg ke pendek ke.. tu semua lahir dr hati k.. yang penting ade idea nak tulis.. semua ada gaya tersendiri yunk^^ gud luck.. dulu pun saya pn macm tu^^

syafiqakarim said...

haha mak aih.hbs semua dia dok pomot.baguih2.
xpa panjang pun.blog sendiri suka sendiri lah dak.
aku baca naa.

budak penjara said...

wehh najwa latif..bila masa plak aku jd bekas banduan??aku budak penjara la..aku tikam baru tau..haha

ok nk wt entry pendek senang je..xyah de intro pnjng..hehe..opsss..ak budak baru belajar..tak kan nk ajar ko kn..hehe

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

tulah pasal.tapi hati pembaca kena jaga jugak.kalau trlebih panjang ntah semua lari.
haha.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

saja je promote sesape yg rajin masuk blog nih.eh lupa,hai!hmm,takut orang tak baca je

ascil.punye.lah said...

@budak penjara

opsss!hek eleh tapi sama je pon bekas banduan dengan budak penjara.banduan pernah duduk kat penjara gak kan?

oh cadangan mu tetap diterima.terima kasih.

Yuyu said...

saya lost dalam update blog...:(


sobbbbsss

ascil.punye.lah said...

@Yuyu

aik kita yg lost ke akak yg lost?rasanya kita~

Umie Artoqiemie said...

takleh blah kalo yg kapal titanic langgar iceberg hahaha.. cewah setazah pilihan tu hehehehehe...ini kira pendek bagi aku :DDD

amy syahirah said...

blog bekas banduan tuu besst gile kan??suke tgok cara penulisan die =) anyway , header awk comell =D

ascil.punye.lah said...

@Umie Artoqiemie

kau ni dan2 je cakap ini entry pendek.mentang2 baru puji ustazah pilihan kan.amboi~

ascil.punye.lah said...

@amy syahirah

haah cara penulisan dia mmg bagus.banduan lah katakan.hekehek

Umie Artoqiemie said...

amboi3.. hahahahah.. pantang kene puji an? kah3..

ascil.punye.lah said...

@Umie Artoqiemie

tu lah pasal!kau memang ohsem betul lah.