perhatiannnn!

assalamualaikum.

yehuu yehuu,perut tengah berdengdang.aku pon tengah bergendang.*ini pantun dua kerat kau apa tahu*
ok fine,aku lapar sebenarnya.

sikit lagi masa lunch.sabar lah wahai perut oiii.

ok,hari nih aku nak main tanya tanya lagi.aha,bosan le tu hari hari main tanya tanya.ala,bole lah,pleaseeee.untuk kepentingan kita bersama.cewahhh,macam nak ajak discuss pasal kahwin je.




soalan hari ini : 

korang suka entry panjang panjang ke pendek pendek?
aku taip entry panjang panjang nih,sebenarnya korang baca ke tak?
ataupon korang scan je mana point penting pastu komen berkenaan main point je?*kecik kan mata.
ataupun korang tak baca,terus ke bahagian komen?*sambil betulkan spek.
ataupun korang tengok komen komen orang lain je pastu korang buat komen yang lebih kurang sama?*sambil kecik kan mata lagi.hah betul betul nak kepastian nih.

woiii ascil,pesal kau nak tanya banyak banyak nih?aku cepuk kau kang!

maaf.tapi sejak akhir akhir nih perasaan ingin tahu tu memang membuak buak.cewahhh,ayat aku!

sebab pertama : 

adik aku punye kawan punye boipren punye adik angkat punye kakak.senang cite kawan adik aku jugak.dia kata,dia malas baca blog aku sebab entry semua panjang panjang.

jawapan aku : 

aku memang selalu berniat nak buat entry pendek pendek,tapi nak buat cemana selalu jadik panjang.sebab aku nih selalu membebel ke lain.dah nak masuk perenggan ketiga baru nak masuk isi penting.sumpah kalau buat time exam spm dulu,FAILED tahu?sebab tu kalau korang perasan,aku pernah buat wordless wednesday sekali je.ntah lah,aku rasa tak puas selagi aku tak membebel.korang pulak?

sebab kedua :

mak aku punye suami punye anak yang kedua punye kakak.senang cerita,kakak sulung aku.dia cakap dia tak suka baca blog perempuan,sebab kadang kadang blog perempuan bosan.entri lebih kurang sama je.tak macam blog lelaki.sempoi,kelakar pastu lelaki ada banyak idea.oh?

jawapan aku :

tak semua blog perempuan macam tu.ada je banyak yang sempoi,pastu kelakar pulak tuh.aku suka je baca blog perempuan.sebab selain dapat buat kawan,kadang kadang aku rasa pemikiran diorang sama macam aku.mungkin inilah maksud kakak aku yang lebih kurang sama tu.eh,yeke?lantaklah.tapi,satu je.aku ada masalah bila baca blog jiwang jiwang.kalau bole semua entry pasal cinta.blog macam ni kadang kadang je aku baca.korang pulak?

so,komen sikit blog aku nih.

a)bosan.entry panjang.
b)bosan jugak.entry takde faedah.
c)boleh lah.aku suka!
d)boleh boleh je.*mata ke atas*

cadangan :_________________________________________________( /2m)

komen anda amat dihargai.sebarang pertanyaan sila hubungi nombor public berdekatan rumah saya.

sekian,terima kasih.

Yang Benar konon kononnya,
    ascil asilah
(ahli aktif geng wonderpet)

eh lupa,baiiiii!
















17 coratcoret:

aleen aiden said...

kalau en3 tu panjang meleret2 balik2 pusing ayat sama,alin xbrape gemar.lebih baik buat en3 ringkas dan padat.tp ade jugak bloger yg pandai karang cerita,buat panjang mane pon xbosan bace.hee

ascil.punye.lah said...

@aleen aiden

terima kasih awak!=p
komen yg bagus.kita tak tau lah blog kita ni cemana.*garu kepala*

kim heeruul said...

ikut mood..^^

budak penjara said...

klu entry best or bermanfaat..panjang pon aku x kesah..tapi klu pnjg tp ntah pe2..ak baca yg penting je..hehe

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

woww!ikut mood.terima kaseh komen=p

ascil.punye.lah said...

@budak penjara

oh macamtuh.kena aku rasa aku kena kurgkan "entry ntah pape" lah.terima kasih komen.

ieLa yaaCoB said...

kdg2 entri pnjg ade best..ade bosan jgak...p tngok care pnulisan lah..klu dy pndai attrct org bce post dy..xbosan pon...^^..hehe

ascil.punye.lah said...

@ieLa yaaCoB

oh begitu.jadi,kita punye ni kategori bosan ke tak?hahaha.kompom BOSAN!

terima kasih iela.

kim heeruul said...

haha..kalau tak ada mood tak ada feeling la nnti nk bace..hihi

El-Janna said...

perenggan pertama memainkan peranan penting.kalau kepala dah xbest. xmo dah bce bawah lagi^^ tapi xsampai hati pulak.. bace juga ayat aat yang di boldkan.. tu la gunanye bold^^

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

oh begituuu.gua ade mood,takde mood.semua gua bantai baca.hee!

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

ya,ayat yg dibold penting!tapi kita jarang bold2 kan nih.tenkiu janna.=p

Umie Artoqiemie said...

aku suka yang pendek2 gambar banyak hahaha.

ascil.punye.lah said...

@Umie Artoqiemie

oh alorhhh kalau takde banyak gambar tak suke eh?hahaha.papepon tenkiu umie

Umie Artoqiemie said...

singgah lagi :P ohsemm tak aku? hehe

Umie Artoqiemie said...

jap lupa nak jawab soklan kau.. aku ni gambar freak.. kalo takde gambar aku kurang minat tapi aku baca habis tau.. :P

ascil.punye.lah said...

@Umie Artoqiemie

umieee singgah lagi.yehuuu!
oh tak kisah lah janji kau baca.baru ohsem!