cobaan pertama. ^^

assalamualaikum.

short entry untuk malam ni.ahhh sudah! jangan kau sangka ini entry jalan jalan ke Penang seperti yang dijanjikan. kalau entry ke Penang takdenya aku nak panggil 'short entry'.dah tentu tentu aku nak buat panjang lebar,tengok pendahuluan pun dah ada gaya entry yang panjang kemain.

okay,aku janji ini 'short entry'.

hari ni aku rajin lagi,maka dengan tak semena mena aku melukis seorang blogger yang cantik,anggun lagi bergaya.awww! kemain pak mat dengar cantik je terus menganga sakan.hamboihhh pak mat,bini kat sebelah tu dah sedia periuk je nak ketuk kepala pak mat.ya,blogger yang aku lukis ni sangat cantik,tapi ntah macam mana lukisan aku,muka dia jadi senget benget,hidung macam batang kayu pun ada.arghhh stress!

jap jap jap,

okay,kenal liza razak ? alaaa yang owner pypylamb tu,yang jual baju cantik cantik murah murah tu?takkan tak kenal kot.yang suka dress up,fashion fashion tu?benci lah pakmat ni.takkan tak kenal.halohhh yang kalau kita masuk blog dia,mesti banyak gambar lawa lawa.hahh,kenal??kenal punnn.ya ampun,susah betul nak explain kat si pak mat ni.

aku lukih gambar beliau lah.ewahhh beliau tuhh.hikhikhik.jap sebelum tu,siapa belum kenal kak liza,jom terjah blog dia.salah satu blog yang aku suka sebab banyak gambar,pastu ada pasal fesyen fesyen ni.aku nak fesyen memang tak ahhh.tapi,aku minat fesyen! sebab tu aku selalu usah blog dia.wehihihihihohe.




*klik gambar untuk ke blog kak liza.*
sorry kak,kita curik seketol gambar.ala seketol je,jangan marah ek?





inilah lukisan dak ascil.budak hingusan baru belajar guna paint,jadi dia rasa jakun sikit nak lukis lukis.halohhh,kak liza jangan marah pehliss.tak tau apsal muka akak jadi muka apam pulak nampak kembang semangkuk aje.seriously tak bermaksud pun nak lebarkan pipi akak tu jadi besau.kalau apam polkadot comel lah jugak nak nengoknya.ish.nah akak sudi sudi lah menerima muka apam ini.wuwuwuwuw =(

dah. itu aje.kan dah kata 'short entry'.scroll ke atas sikit,tengok panjang ke tak panjang.well!
*kembang hidong jarang buat short entry.ni kira dah berjaya lah ni,ascil?

okbai kengkawan! ^^




35 coratcoret:

syafiqakarim said...

pp dia..comel kau lukis.

err
err

Liza Razak said...

adoii..sweetnye awak ni..terharu tau!! muka cam apam pon x pe..comel tau doodle tu.nnt kak liza nak letak kat blog :)Thank you sgt2..mr kudud siap baca lagi entry awak ni

kura said...

pp dia mmg bambam! hehe

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

pipi dia aku ter overdos sikit.huaaaa.

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

sorry tau jadi muka apam.ahahha.eh mr kudud baca?kahkahkah buat malu je.

ascil.punye.lah said...

@kura

aiyokkk bagi tau kak lizaaaaaa aiyokkkk

inche hlovate said...

bibir tu dah sama sikit hihi

*buat latihan selalu kay hihi*

ascil.punye.lah said...

@inche hlovate

baiklah.ntah bila lagi ntah nak lukis. terimakasih. ^^

si robot comel said...

hamboi hamboi kau,kau patut amik course art weh,serius.

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

course art mana ada cenggini weh.diorang lagi hebat.

Maya Lisa said...

wuh ! terkejuttt ! cunn whoaaa ~ practise makes perfectt !

ellynadyra said...

bleh la wat kat sis plak nanti hehehehhe

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

eh eh maya jangan terkejut maya,jangan!aahahah.tu lah nak practice lagi. ^^

ascil.punye.lah said...

@ellynadyra

insyaAllah,kena letak gambau besar gedabak lah kalau cemtu.hihih.

Nurul Akmal said...

cantik sangat... ;)

ascil.punye.lah said...

@Nurul Akmal

biasa biasa je awakk. ^^

si ngokngek said...

okey jugak nampak muka tue ada skit-2...dagu tue mahal lerr

Siti K------- said...

ct pon suka g blog org fesyen2 ni wlaupon xreti berfesyen...hehe....comey da tu drpd ct yg langsung xthu lukis :D

cha'e said...

kalau aku lukis ntah macam mana. boleh hidung jadi telinga. hailaaa.
thumbs up. ! lukisan kau jadi ape. .. :))

cik wanie Lovela (CWL) said...

shomel haha

ascil.punye.lah said...

@si ngokngek

dagu mahal hahaahah kemain tau macam pakai botox aku lukis.

ascil.punye.lah said...

@Siti K-------

alaa ct pon bole buat.cer buat,mesti lagi da bomb!

ascil.punye.lah said...

@cha'e

aik hidung jadi telinga,samalah kita,kadang2 tangan jadi kaki.gimme five!

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

kak liza memang comel.serius.gi terjah blog dia.

Sayidah Nafisah Ruslan said...

amboi..kemain cantik lagi. tu baru seni namanya :)

Siti Nurazlinda said...

saya pun pernah cuba untuk buat lukisan gambar sendiri. lebih kureng macam gini aje hasilnya :p usaha tangga kejayaan kan? hihik

btw, ucapan penghargaan untuk ascil!! http://sitinurazlinda.blogspot.com/2012/06/hitam-ke-biru-satu-perubahan.html

Zul De Alexis said...

wah baru belajar pon dah cantik cmnie...comel..:)

LaLa mhdnor said...

kreatif, x reti nak lukis2 ni, hehe

Siti Suriani said...

pndai betul lukiissss.. cumell .. hehe

ascil.punye.lah said...

@Sayidah Nafisah Ruslan

seni pipi tembam eh namanya?hihi.

ascil.punye.lah said...

@Siti Nurazlinda

yeahhh praktis banyak banyak lagi,mesti oka punya linda.

btw,thanks lah backlink.malu ittew ^^

ascil.punye.lah said...

@Zul De Alexis

haha ni main bedal lah.terima kasih ^^

ascil.punye.lah said...

@LaLa mhdnor

lukis kita reti,tapi naj panggil kretip tu taklah lala,budak baru belajooo.

ascil.punye.lah said...

@Siti Suriani

pandai tu tak pandai lah,cuma boring je tu seab main lukis muka orang.

Maya Lisa said...

ni nenek kebabommm datangg !! >_<

asilah, cepat cepat main muka nenek tu cepat... nak tengok muka asilah pulak nanti jadi cemana ? ngegegeh