mai ke penang yawww!

assalamualaikum.

okay lah seperti yang dijanjikan,aku tunaikan lah entry ke penang yang dah berhabuk tebal 5 inci.takut punya pasal kan kalau tak tunaikan janji,tak baik.aku bukannya hape,malas sungguh nak upload gambar,sebab aku ni jenis tak reti pilih gambar.kalau aku jahat aku upload semua kat blog,biar muntah pelangi korang tengok.tu pun kalau ada yang nak tengok lah,kalau taknak wa tak kisah.babai jelah.

tengok,aku memang suka bebel panjang panjang.ehemmm,sambung balik.entry ni sebenarnya entry sambungan lagi daripada entry persiapan wedding awesome dengan wedding awesome haritu.kira macam episod ketiga lah.amboiii kelasss tauu dak ascil.kemain berepisod episod lagi dia punya entry.

okay,lets go kawan kawan! kita nak ke penang dah ni.kitorang pergi haritu sehari lepas wedding abang izwan.yalah,takkan pergi penang jauh jauh tu takmo jenjalan pulak kan,so,family aku,family ayahlong,family busu,hah dua kereta jumlahnya,kitorang pergi ke tempat yang nak naik feri tu.pastu naik lah feri nak ke pulau.ada dua pilihan.kau nak naik feri ke nak guna jambatan.ewahhh sesuka hati aku je nak bagi pilihan kan.



kau ingat venice je ada sampan sampan cenggini.penang pon adaaaa.


atas feri kena amik gambo jugak.bukti hahhh! sampai banggla sebelah tu pun
nak interprame jugak.bagi bukti untuk bini yang ada dekat negara dia.
ni hahhh abam dah pergi penang sayang oii.yuhuuu!


adik aku taknak kalah.posing tetap posing.pedulik hape orang usha pelik kan.

pastu dah turun dari feri tu,destinasi pertama haruslah padang kota.ya,padang kota lama.aku tengok ramai yang tengah buat photoshoot kat situ.jadi kami yang takde kamera besar gedabak ni pun mana bole kalah,keluar jugak lah kamera cinonet dari beg pastu posing posing sebelah orang photoshoot.hehhh,ingat kitorang tak adooo?waahhahaahhh tipu.takde lah sampai cemtu.tu namanya kaki dengki.dak ascil bukan kaki dengki eh.bukan tau.



sampai sampai terus nak posing.bangunan apa ntah ni.


gambar beramai ramai harus ada jugak.tu tu yang ayahlong dah tak senang duduk
lettew.lek ar,balik pukul seploh malam,sekarang baru tengahari.
lawak lah ayahlong niii.


awas! laluan budak fixie (papan tanda) 


gambar dak ascil eksaited kena ada.wajib!





fort cornwallis ni kena bayar kalau masuk.tak silap aku lah.
sebab tu amik gambo kat pintu gerbang je.ahahah.janji ada.

disebabkan ayahlong aku yang nak balik dah naik bas pukul seploh malam tapi masih nak ikot kitorang gedik gedik kat penang maka kitorang jalan pun terpontang panting.nak cepat punya pasal kalau tak,tak senang duduk beliau.so,nampak view sana cantik,amik gambar seketul,view sini cantik, amik gambar lagi seketol,pastu dah,JALANNNN!takdenya nak duduk duduk hirup udara segar kat tepi pantai tu.masa ni kat batu feringgi.ingat nak singgah lah makan makan,tapi adik aku punya sistem kumbahan tak berapa nak elok time tuh.kena cari stesen minyak pulak. =="


ada parachute seketol.sempat snap sebelom dia fiummmmm menjunam.


budak kecik ni apa lagi?main pasir je lah keje dia.


kahkahkah sistem pencernaan punya pasal,tengok! senyum pun dah tak bole.

sebelum tu,busu punya adik yang tinggal kat penang jemput kitorang pergi rumah dia.quarters polis.hmmm kitorang apa lagi,jimat duit weollss tau datang datang dapat makan tengah hari.orang kata rezeki jangan ditolak,nanti rezeki merajuk.apa lagi,baca bismillah nahhh terus bedal.kat situ dah jimat dah kan tuan tuan dan puan puan?



anak dia comel kauu.nampak je cinonet cemni,garang kemain lagi.


jangan main main,dari rumah dia dah bole nampak komtar.
belum tengok kat bahagian dapur.memang pemandangan penang lah orang kata.

lepastu dah bedal kat rumah dia,kitorang mintak diri lah.takkan nak lepak rumah orang lama lama layan pemandangan komtar kan?so,kitorang gerak ke bukit bendera pulak.ayahlong dah makin risau dah.yalah dah petang time tuh.takut sangat dia tak sempat naik bas malam nanti.hampir hampir kitorang tak jadi pergi bukit bendera tau.tapi,mak aku kata,alang alang dah pergi,pergi aje.singgah pon takpe.



inilah bukit bendera!nanti sampai korang beli tiket tau.satu kepala rm8.untuk warga emas dengan OKU separuh harga.


masa ni dalam cable car.cable car dia macam komuter,dah tak macam dulu lagi.
sekarang ni rasa macam selamat sikit lah nak naik.



view dari bukit bendera.Subhanallah.


masa ni nak hujan.nasiblah tak lebat sangat.


owl museum.tak masuk pun.tumpang amik gambo kat buaian dia aje.



dengar citer ni cable car yang lama.betul ke?gila,kalau cemni
memang aku tak naik ahh.


alololo siap hambik gambor kat cengkerang hahhh.ada seketol mutiara.
jom curik pastu gadai.hhaha.


adik aku nak klasik klasik kononnya.bak kata salamiah,
dah bole masuk museum dah cemni.


okay ini last.


rasanya itu ajelah kot gambar yang aku mampu upload.banyak lagi sebenarnya.nak bagi tengok banyak banyak kang tak tahu lah korang muntah hijau ke,sawan berbuih ke.naya lah aku camtu.lepas pergi bukit bendera masing masing balik.tapak kaki pon dah haus.overall memang best lah.tapi,kalau dapat enjoy lama sikit lagi best rasanya.yalah,ayahlong dah cuak kan time tu dah pukul berapa dahh.takot bebenor dia tertinggal bas.ahaha.

lain kali,aku harap dapat pergi lagi.pergi dengan family enjoy sikit.lagi ramai lagi best.walaupun aku study kat penang,tak pernah pon pergi dengan kengkawan.malas gilaaa.
okay lah kengkawan.babaiiiii!
























20 coratcoret:

syafiqakarim said...

pnh pegi sekali je.
best woooo..
nk pegi lg nanti..bawa la woi

si robot comel said...

aku rindu penang weh,kau patut pi toy museum tu,best

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

aku nak bawak bila?aku pun tak pernah nak ingat jalan.ahahahaha.

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

yeke?hmm haritu tak sempatlah.serba serbi kena cepat.

ellynadyra said...

para sailing tu best....hari tu sis pi penang, sis naik....naik terbang di atas udara....cicah air kat laut, terbang lagi atas udara....perghhhh memang best gilak....len kali mau naik lagi

inche hlovate said...

aku tak pernah p penang..n9 pun tak habis jalan lagi haha

YNA HERMOSA said...

yeay!!!!!!!!!!!!1 penang mai!!!!!!!!! :)

klu p penang suka beli asam dia, sedap! :)

ascil.punye.lah said...

@ellynadyra

lahh nama dia para sailing ke?suka hati kita tibai parachute.hahaha.bestnya dapat naik,kita usha dari jauh je =(

ascil.punye.lah said...

@inche hlovate

aku study penang pun tak pernah jalan lagi tau.hahah

ascil.punye.lah said...

@YNA HERMOSA

tau takpe,mak kita haritu beli jugak asam jeruk segala.tapi kita tak minat.

hafiz hafizol said...

tak wat balik jeruk kat apih ke? Hehehehehe

Liza Razak said...

ada lagi tak gambar penang? buat la part 2 pulak :)

ascil.punye.lah said...

@hafiz hafizol

hg tak mintak,ceq pon tak beli lah.hhhaaa

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

ada banyak tapi malas nak upload.hahaha.

Atiqah Wadiah said...

penang mmg best~weeee

chemay said...

tak pernah lagi ke penang.
teringin jugak nak pergi sanaaa/
:')

ascil.punye.lah said...

@Atiqah Wadiah

tahu takpe.banyak tempat bole jalan2.

ascil.punye.lah said...

@chemay

eh meh lah penang,meh lahhhhh.

Siti Nurazlinda said...

Teringin nak pergi Penang lagi. Teringat dulu pernah sesat kat KOMTAR. Rasa seronok sangat! Hihikk

ascil.punye.lah said...

@Siti Nurazlinda

aik sesat pon seronok ke linda??hahahaha.