simple itu cool.

assalamualaikum.

aku ingat harini hari rabu.baru nak buat wordless wednesday.hamboii sejak sejak dah lama tak pergi kelas belajar,tarikh hari semua lupa.

memandangkan takde apa nak cerita.idea semua lari lintang pukang.ntah tertelan ratu semut ke hape ntah aku ni,semua benda dah lupa.hamboihhh over kau ascil! ratu semut tuhhh,habis nanti legasi semut ratunya pun dah tak ada apatah lagi anak anak buah dia.hah mengarut dah aku.mulalah tuuu.

ok kita serius.

aku cuma nak tanya,korang yang perempuan perempuan,wanita wanita,gadis gadis,pondan pondan eh silap.hahh korang ni teringin nak mekap mekap tak?hmmm kalau tanya aku kompom cakap nakkkkk! aku suka tengok orang yang mekap mekap ni.cantik je tengok.tapi bila mekap sendiri,hoii hoiii kalah tanpa bertanding.ponti-anak cantik lagi aku rasa.konon nak cantik macam neelopa.jadinya?

hahh tetiba teringat! *fling flinggg tiba tiba muncul mentol atas kepala* mak aku kata lah kan,kalau kita selalu mekap nanti masa kahwin dah tak naik seri.mak aku lah yang kata.aku tak kata apa apa.betul ke korang?

haishhh spoilll. =="

terus tak jadi nak main mekap mekap.aku dah lah belum kahwin.kang tak naik seri hahhh cemana?ahhh gasakk! sebenarnya tak naik seri tu sebab kalau dah selalu mekap,time kahwin nanti mekap macam takde beza dah.takde yang istimewa nampak muka kita tu.aku punya lah dok bayang tak naik seri tu macam masa kau kahwin muka kau nampak toya je.tak berseri seri.muka tak senyum,masam mencuka.hohh dahsyat betul imaginasi!

cis takpe lah kita mekap kahwin nanti jelah ye.sekarang ni gunakan natural beauty aje.halohhh kalau tak berapa nak beauty,kisah apa kan.aku kurang cun,rilex aje.apa ada hal?janji hati baik.bila dalaman cantik,otomatik luaran yang muka berjerawat kering kusam pon tetap nampak cantik.ecece ascil nak kata kau baik lah tu?ahhh kau masuk troli tolak sendiri.

semua ciptaan Allah cantik cantik belaka sebenarnya.yang kekurangan tu toksah lah rasa rendah diri sangat,yang cantik cantik tu pulak toksah berlagak sombong hidung penyek pon tetap nak kasi tinggi.pinjaman kat dunia je tu.hati tu yang penting.HATI!

ni dah kenapa aku bagi ceramah free pulak nih?ahhh layan kan aje eh?

apa apa pon 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

*nasiblah nak cepat,lukis hidung pon senget.



kesimpulan apa ya adik adik?????! 





s i m p l e i t u c o o l






20 coratcoret:

syafiqakarim said...

aku xpandai mekap.
pastu allergic.mmg xkan pakai.
haha.
lawa lukis?mohon ajar !!!
haha

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

aku pun tak pandai mekap =(

ajar lukis?gdik ahhh kau pon terer apa melukis.pergi paint,pastu conteng conteng apa yang suka.best melukis.jom!

si robot comel said...

aku lagi tak pandai mekap,tapi bila show je make up,bukan aku yg mekap,tu pun aku rasa muka macam berat,tambah pula pakai bulu mata rozita che wan,perghh berat gilaaa.hahaha

kau pandai lukis,aku nak lukis2 guna paint haram tak jadi,hahaha

kura said...

yeah. natural beauty tu lg cantik ouch ouch ok. hehehh

Dya Ariel said...

iteww pkai bedak sejuk je tempek2 g kelas.. terase hot sentap puleww blew sume org ushaaaa... aww~ XP

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

bestnya dapat mekap! tapi tang bulu mata,aku pun tak suka.dah le mta aku kuyu,makin kuyu pulak nanti.

halohh practice makes perfect orang kata.try lagi banyak banyak,mesti bole punya lukis!

ascil.punye.lah said...

@kura

yeahhh kura kura nak mekap tak?pakai lipstik sikit meh.mana tau penyu tergoda.

ascil.punye.lah said...

@Dya Ariel

ittew pakai tepung je.lagi lah orang usha ittew pelik tau tau tau.mencik!

cha'e said...

aku xpakai makeup. . sebab aku malas. haha xD

ascil.punye.lah said...

@cha'e

aku pun malas.tapi teringin weyh,org mekapkan.

SaddLone said...

aku prefer make up but most make it simple..tepung 4 inci atau mata lampu traffic aku tak main! haha

ascil.punye.lah said...

@SaddLone

oh okay gak tu.kalau tak makeup nanti pucat pulak kan muka tuh.

Ninaaa said...

Aku xtau mekap, bb krim pun xpkai. Aku rse nk pkai tp segan nk pi bli n buat perubahan. Nnt kwn aku mst nk nganjing hahaha

ascil.punye.lah said...

@Ninaaa

halohh takpe,kita guna natural beauty je.sape tu brani nganjing kau tuh?haippp!

Maya Lisa said...

betul tu ! hati yang penting ! hati !

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

wah mayaaa! maya bole lah.reti mekap.wuwuwuwuw =(

Black Jeepsu said...

sy suka wanita yang tidak terlalu banyak bermain dengan tepung putih-muka :)

ascil.punye.lah said...

@Black Jeepsu

kitorang pun tak suka main dgn tepung.heheh. ^^

Siti K------- said...

ct pon xmekap... xreti + buang mse....haha tp nk jugk try suatu ari nti :D

ascil.punye.lah said...

@Siti K-------

takpe ct .kita mekap time kahwin tau.ahaha