segmen kreatif bersama pendambamawar

assalamualaikum.

salam jumaat kepada anda anda semua.sobbssss,esok sabtu dah.kena balik penang.haishh.takpe lah sementara duduk rumah tak buat apa,jadik hari nih aku nak terkinja kinja hati dan sanubari mengjoinkan diri untuk segmen pendambamawarberduri.eh?suka suka je aku tambah nama dia.

sekarang cakap kat aku,sape je tak kenal pendambamawar kan?hah mesti ramai kenal.

tanpa buang masa tenaga dan usia,dengan ini mari kita sama sama join segmen beliau.ewahhh,beliau tuuu.




pewittt,ha nampak tak banner di atas?nak join sila buat muka tak malu klik ya.jangan malu,jangan segan.yang jauh,mari rapat rapat.yang dekat,kita dekat dekatkan lagi.

segmen ni senang je.buat dialog untuk gambar kartun yang ada kat banner tuh.

ini dialog yang aku nak bagi.panjang bole tak PM?
  
L : tadaaaa.yaww zabedah sukiman.i baru beli patung nih dekat pasar  
      malam tadi.nah! untuk you.harga dia RM9.90 tau.nasib baik i dapat    
      diskaun tadi lepas tawar menawar dengan bhai yang jual patung nih.ada
      ke dia nak bagi i harga RM10.melampau!
P : *lempang*you tak tau ke ini patung chucky?si chucky dah lah
      hodoh,gatal pulak tu.i taknakkkk! you pergi pulangkan balik kat bhai    
      tuh. i nak teddy bear harga RM50 beli dekat bukit kayu hitam.tak
      kiraaaa!*menangis guling guling serupa tenggiling nak kena 
      gulai.*
L : ish,i habiskan duit RM10 semata mata nak beli menatang nih. you pulak   
      taknak. ish,kalau i tau i beli sate namblas cucuk.perut pun
      kenyang.bazir, bazir. ok jangan nangis! jom pergi makan sate. you  
      belanja. sebab duit i dah tinggal seploh sen baki duit beli si chucky nih
      tadi.
P : saliman,saliman.nasib lah you boipren i. jom! kita pergi tolong bakar
      sate.untung untung bole dapat free. i pon takde duit sekarang
      sebenarnya.

= ="


romantik,bukan?tak sangka tomantik jugak aku nih.hakhakhak.

menarik kan segmen ni?sape nak join,jom lah! tarikh tutup 19 november,9 malam.terma dan syarat bole pergi tengok kat blog pendambamawar okayyy!

ok bai!



56 coratcoret:

ILA HonEyBuNNy said...

good luck...

suka btol la romntik2 neh...ehhehe

shazwan: said...

haha. dua2 pokai. ape pon cannot la haha

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

haha perli ke apa nih?btw,tenkiu.

ascil.punye.lah said...

@shazwan:

baru lah romantik dua2 pokai

shazwan: said...

haha.

ascil.punye.lah said...

@shazwan:

amboi gelak hg naa

Pendamba Mawar said...

wah sate..hehe..yum2.. chucky?hihihii

btw terima kasih sudi join.senarai blogger yang join akan dikeluarkan nanti

ascil.punye.lah said...

@Pendamba Mawar

haha.romantik tak?

no problem lah PM

El-Janna said...

ala saya xkreatif la^^
gud luck^^

Saiazuan said...

waaa rajinya join segment... bgs2 :D

lyana kamarulzaman said...

Hahakk.. chucky! kreatif laa u, i tga perah idea lagi ni..hehe :)
btw, goodluck k..tata

LITTLE NUUR said...

hahaha ;p
nak gelak je ;p

SpeakerSekolah said...

Romantik gelak guling2 nie..kekeke

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

ala janna.bole je.jom lah join!

ascil.punye.lah said...

@Saiazuan

takde lah rajin sgt,segmen ni best.jom lah join zuan!

ascil.punye.lah said...

@lyana kamarulzaman

ni spontan je.haha,tenkiuuu.

join tau.

ascil.punye.lah said...

@LITTLE NUUR

ok fine fatin fine,gelak lah =="

ascil.punye.lah said...

@SpeakerSekolah

amboiii gelak hg naaa.

ILA HonEyBuNNy said...

mana da perli dear...ish3...hehe...

lanja sate pls...hehe

syafiqakarim said...

pandai juga kau.
kretipp :p

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

nak sate?baru je makan tadi.ade tinggal 7 cucuk kat dapur tu.pergi lah amik.haha.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

kretpp lah sangat.aku bedal je nih.haha.jom lah join!

kim heeruul said...

kreatif..tapi tak romantik.keh keh keh..:P

Saiazuan said...

hahahaha dialog klaka romantis.. msti ada babak2 romnatis klako time bakar sate t :D

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

alaa tak romantik ke?haha,baru nak perasan romantik.

ascil.punye.lah said...

@Saiazuan

klakar romantis?oh genre baru ke tu?haha.time bakar sate diorang dua2 kipas pasangan masing2.

syafiqakarim said...

haha aku xsuka join apa apa sebenarnya
sebab tak hevak.tak kretip.
seriousss

Norlida Ramli said...

hahahaahahaha...budak2..patung seploh hengget je??hehe

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

merendah diri sangat.cuba je.mana tau kau mmg kretip.

ascil.punye.lah said...

@Norlida Ramli

patung pasar malam seploh hengget je.

syafiqakarim said...

aku kretip utk org yg aku syg je.
hahaha.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

elehh ok fine lahh=p

kim heeruul said...

perasan boleh.jgn ada perasaan sudah..hhii

owner : Lynn said...

haha, ini boleh wat skrip terus ni, btw, good Luck dear :) n selamat berkenalan hehe

Cik Ash said...

singgah dari segmen PM.. romantiknyaaaaaaaaaaaaaaaa

http://duniablogkucikash.blogspot.com/2011/11/segmen-kreatif-bersama-pendambamawar.html

Juliet_iRa~" said...

ahaha..pndai buat ayat romantik2 ek..

good luck!

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

mengapa tak bole?amboii hg nak perasaan sorang2 eh.

ascil.punye.lah said...

@owner : Lynn

hai selamat berkenalan! buat skrip. eh kita bukan penulis skrip la.haha.

ascil.punye.lah said...

@Cik Ash

hai! eh romantikk?

ascil.punye.lah said...

@Juliet_iRa~"

perli eh?haha mana reti nak buat ayat romntik2 nih.

Maya Lisa said...

wah ! macam nak join ja nihhh !!

cik wanie Lovela (CWL) said...

:) menarik

khatgrafik said...

Macam ni la student life :) Hahaha tomantik

| Lepak Santai |

Cik Asma BLuppy said...

sate lebih kenyang dr teddy bear. haha

kim heeruul said...

singgah..bila mahu update bru ?

fierul said...

hehe dialog kelakar . menarik :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

tgu update entry g xsab nak baca2 huhu

cik ika said...

romantik sungguh blikan patung rm10 je..hahahah..nice dear..

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

alaa nape tak join awal2 lisaaaa?dah tutup kot.

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

haha menarik tertarik hg mmg da bombb

ascil.punye.lah said...

@khatgrafik

tomantik tu ape?tomato + romantik ke?haha.

ascil.punye.lah said...

@Cik Asma BLuppy

tu lah pasal.kalau kita pun,kita pilih sate.haha.

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

eh?update?hmm,tak taulah.

ascil.punye.lah said...

@fierul

haha tenkiu.main hentam je nih.

ascil.punye.lah said...

@cik ika

yalah budak kecik bli murah2 je lah.rm10 je mampu.=p

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

eh?ade jugak orang tunggu rupanya.haha.tak tau bila.