cerita belum basi.

assalamualaikum semua.

yang disana apa khabar?yang di situ?yang disinun?harap kalian sihat sihat belaka.adinda di sini sihat sahaja.
puiiii! surat kiriman tak rasmi lah tu konon.hebat jugak aku nih.

hmm,memandangkan aku rasa macam dah lama gila tak update,maka *ewahhh bahasa kemain lagi* ok maka hari nih aku update lah entri yang sungguh sungguh tanpa ade pekdah dan isi isinya.

mail,kiah dengan senah mesti bosan penat penat loading tapi kau dah kenapa ascil,entry takde isi penting nih.ok fine lah mail,pergilah tengok tibi tuh malaysia lawan indon kan.ok FINE!

eh,nak cerita ape ye?

sang kancil dan buaya?arnab dan kura kura?ah tak payah.kompom dua minit lagi korang terlelap sambil berdengkur tak hengat dunia kalau aku cerita.lagipun common sangat cerita nih.anda bole dapatkan buku buku cerita nih kat popular bahagian kanak kanak.kau carik kat kedai basikal kompom lah tak jumpa,senah.eh,merepek lagi.

meh sini lah kasi cerita sikit life aku sebagai student-baru-masuk-sem4-omg-muka-innocent-gila.cerita aku nih kompom tak dapat kat popular mahupun kedai buku dekat sekolah.kan?

macam lah ade orang nak tahu. =.=

ahh tak kira nak cerita jugak.aku daftar semalam,20 haribulan.Alhamdulillah dapat kolej.sem nih semua siswi dapat kolej.so,tak payah ke hulu ke hilir bawak perut boyot nak cari rumah sewa.nasib tak macam dua sem lepas.ada ke patut kitorang nak sewa kat rumah makcik nih tapi dia terlupa kitorang nak sewa.pastuh rumah dah bagi kat orang lain.nasib lah makcik.eh tak,tak.sebenarnya dia dah baya baya nenek aku tapi dia gelar kan diri dia makcik.amboi,awet muda aje.kiah,kau jangan macamtu pulak ok.

dah terkinja kinja masuk kolej,dua minit lepas tuh sedih.kenapa?sebab kawan kawan aku semua dapat kolej baru.nun jauh di ceruk kampus.cis.kenapa aku sorang tercampak kat sini?adakah aku dianaktirikan sebab sem lepas aku selalu tidur bilik kawan tak tidur bilik sendiri?oh tidak!sekarang kawan dah jauh.tidur lah kau kat bilik sendiri,ascil.padan muka lu,padan muka lu.HAHA.amboi senah tak payah nak gelakkan aku.cis.

tapi bersyukur,semua dah settle.bilik aku bawah sekali.paling best dekat gila dengan dewan makan.ini penting ya tuantuan dan puanpuan untuk kesejahteraan perut sejagat.gembira perut dapat tahu bilik dekat dengan dewan makan. =)

pastuh aku nak buat muka seposen kat korang nih.semalam aku kemas kemas bilik nih.ade lipas bawah katil aku.dia tak mati lagi tapi badan dia dah terbalik.aku nak mintak jasa baik korang tolong buangkan lipas tu bole?ish geli lah.taip perkataan lipas nih pon sambil geli geleman.kesian.dia makhluk tuhan jugak.tapi,aku memang geli pada beliau.kenapa mesti bawah katil aku?kenapa?kenapa bukan katil kiah,mahupun senah?

eh,tapi jangan ingat aku tak kemas bilik eh.aku dah siap sapu semua.kecuali bahagian lipas tuh.memang aku tak sentuhhhh.ergghhh!

lagi?lagi?cerita ape eh?

hah,thanks sesape yang sudi jenguk blog hingusan eh bukan hingus kaler hijau tu eh.hah terimakasih.tak sangka ada orang tunggu aku update.ceh,perasan kau ascil.padahal dorang bosan harihari tengok kau tak berupdate.berukband nih lambat gila serupa macam siput babi tak cukup zat besi.cis!tapi,takpe.aku akan ke blog korang bila berukband laju tahap impak maksima okayy.

sesape yang dah follow aku tapi aku tak follow korang balik tuh,sila sila lah bagi mesej dekat shoutbox ,hoii ascil pehal aku follow kau,kau tak follow2 aku lagi.ahh tulis lah macam mana pun.sebab kadang kadang aku terlepas pandang.biasalah,manusia kan.

ok lah,merepek banyak pon belum tentu korang nak baca.

setakat disini saja adinda mampu menulis.dakwat pen dah habis nih kekanda.nanti dinda pergi ke kedai bunga eh kedai buku beli pen baru jenama stabilo okay.
goodbye kanda.

pftttt.


eh eh atilia-monoloque.
nak nyanyi le tu.

oh kekanda jangan iri hati
dinda tak berupdate lagi lalalaa
*silasambung sendiri*

ok bai kawan kawan!




23 coratcoret:

syafiqakarim said...

aku harap kau berjaya di kolej sana.
kau tahu,haram tak masuk apa aku study.1 hostel jerit GOLLLLL.
aku exam kot.arghh!!!!

selamat maju jaya weh.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

kau pon weyh.gudluck! ahh bola tu kau layan dulu,nnti stadi ah.haha.

ILA HonEyBuNNy said...

wakkakakka..kegelian tgk lipas....

xleh tgk la....heheh..

ehem3..napa tetiba ada lagu tu di bawah ya>hehehhe

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

samalh geli gila dengan lipas.ishhh!.

lagu kat bawah hiasan semata mata.=p

Maya Lisa said...

betul ! maya duduk sineh, hesyyyy ! biseng betol ! perempuan kalu menjoghett macam histeria tawuu !

ha, kan dah lepas geram sini dah ~ maaf sayang ^^

El-Janna said...

dorang jerit goll macam kena rogol tau


.nak mintak tolong leh? hehe
komen entry ni boleh^^ http://bbyuya.blogspot.com/2011/11/konsert-moovment-2011-bersama-far-east.html
nk sgt menang tiket free^^

El-Janna said...

dorang jerit goll macam kena rogol tau


.nak mintak tolong leh? hehe
komen entry ni boleh^^ http://bbyuya.blogspot.com/2011/11/konsert-moovment-2011-bersama-far-east.html
nk sgt menang tiket free^^

kim heeruul said...

kolej lama ada hantu ke ? haha

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

tau takpe,kat kolej ada pasang skrin besar dekat dua tempat untuk tengok bola.so,bole paham lah jerit dorang tu macamana kan.haishhh.

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

macam kena rogol?haha lawak!

ok2,kita kesana jap lagi.

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

hantu lipas adalah kim!=p

Saiazuan said...

hehe blog hingusan ek? nama mnja blog ni ke? hehe :D

ascil.punye.lah said...

@Saiazuan

amboi perli eh zuan?haha,tapi comel gak nama tuh.

YNA said...

life sbg studunet mmg sgt mencabar tp mencabar lagi alam pekerjaan :)

lagu yg last sekali plg suker dgr, ahaha

btw, salam kenal ya dear :)

ascil.punye.lah said...

@YNA

tau takpe.takot gak alam pekerjaan nnti.eh lagu last tuh hiasan je.hahha.

budak penjara said...

walaupon ak ni antara jejaka melaya terhangat..tp aku benci lipas dan aku sangat geli bila tersempak ngn lipas..haha

Saiazuan said...

huhu mane de perli.. kamu yg ckp sndri kan

Juliet_iRa~" said...

gud luck utk kolej baru n sem baru..:)

iskk xda rum8 ke?suh rum8 buang kan..heeeee

ascil.punye.lah said...

@budak penjara

kau mmg pnakut lpas walaupun kau bukan jejaka hangat pon.hakhakhak.

ascil.punye.lah said...

@Saiazuan

eh?yeke?takpelah,comel nma tuh.

ascil.punye.lah said...

@Juliet_iRa~"

roommate dah buangkan dah.haha,baru bole tidur dgn aman.

CTK said...

hehe...ct masuk sem 6...duk umah sewa...rjin kamu bercerita..ahahahaa

ascil.punye.lah said...

@CTK

hehe,nama pon blog merepek.duk citer je lah memanjang.=)