baru sedar.

seperti biasa.mulakan kata kata dengan salam.assalamualaikum semua.harap korang sihat ye.sihat je taw.jangan terlebih sihat pulak.nanti jadi macam aku.pipi terlebih baking powder.badan terlebih serbuk penaik.*aik baking powder dengan serbuk penaik tuh same tak?


lepas maghrib teros rase nak update blog.ntah pape je.orang lain pi surau dengar ceramah,aku kat bilik dok taip sana,dok taip sini.tolong jangan kata aku pemalas okayy.dari bilik aku dah boleh dengar dah ustaz bagi tazkirah kat pusat islam.so,tak salah kan kalau dengar dari bilik je.


hari nih hari isnin.korang tau tak ada apa dengan isnin ni?hah tak tau le tuu.meh aku habaq mai sikit kat hangpa semua.hari nih first class aku untuk sem ketiga nih.even aku masih belum tukar holiday mode kepada study mode,tapi aku still rasa tak sabar nak pi class pagi tadi.gila awesome kan?


apa??asilah tak sabar nak pi class??bisik bisik sang syaitan.


oh mungkin baru dapat hidayah gamaknye,kata si baju putih yang berwajah suci.


kuajaq hangpa takmau percaya.ok serius.aku memang tak sabar nak pi class tadi.tak sabar nak jumpa kawan kawan,tak sabar nak cerita cerita pasal cuti,sampaikan 10 tahon lepas punye citer pon terkeluar sekali.gosip tak payah cakap lah kan.memang tak beringat lah kalau dah start bercerita.berbakul bakul  dosa pagi pagi buta nih.nah!amik kau.astaghfirullah.
tapi sorry sikit.gosip kitorang tak sehebat mak joyah mulut besau yang ada dekat kampong korang tu eh.memang silap besar le.


ade jugak kitorang sembang sembang kongsi kongsi pasal isu semasa okayy.ingat kitorang haprak sangat ke tak baca paper,tak dengar berita.isunye bukan lah harga minyak naik lagi atau MU kalah atau apa.tak minat la mak nak bincang bincang perkara ni nakk.antara isunye,ane hensem bajet hensem pakai helmet yang menjadi dambaan mimpi ngeri wanita wanita zaman nih yang fevret nya suka main simbah simbah asid kat orang awam.memang ayam,lembu,cacing betol la!gara gara beliau aku pon takot kluar rumah.gara gara beliau jugak la aku tak dapat tengok citer nur kasih tau.mental ah luuu,brader!


selain itu, (ewahhh bahasa kemainn lagi.)kitorang jugak dok cakap cakap pasal isu tanah runtuh yang berlaku baru baru nih.alaaa,yang melibatkan madrasah tu.alahaii,sebak kalau nak citer.kita tak payah citer la okayy.semua orang tengok berita kan.apa apa pon takziah kepada keluarga atau sedare mara mangsa.semoga roh mereka dicucuri rahmat.


eh ada lagi tapi aku dah lupa lah apa yang kitorang dok khusyuk sangat cerita pagi tadi.
tapi,jangan kata aku tipu pulak.sumpah banyak gila kitorang cerita tadi cuma tak ingat je. sampai kering tekak walaupon dah minum dua botol air mineral paling sejuk kalau boleh sama suhu dengan kutub utara.bagi aku waktu panas panas memang air mineral sejuk yang paling buat aku tergoda.*terdapat di kafe kristal,koperasi atau kedai serbaneka terdekat.dapatkan segera okayy!penang sekarang panas.panas dia sama tahap dengan padang pasir.nak sejukkan hati,ingat je. .ni baru panas dunia,belum neraka lagi cik asilah oii.maka,aku bersabar jelah.lagi banyak komplen,lagi banyak haba keluar,lagi panas lah kan,tak gituu?


tiba tiba kan baru aku sedar.aku dok pot pet pot pet dari atas sampai bawah,tak pulak aku sebut ''aku tak sabar pi class sebab nak blajar.sem baru,azam baru,semangat baru.sem ni mesti dapat 5 flat.fullstop.''ade tak?ade tak??hmm.takde pon.itu ayat budak budak nerd saje okayy.tak sangka aku tak tergolong dalam golongan nerdy nih.orang kacak macam aku akan kate ''aku tak sabar nak pi class untuk borak borak dengan kawan kawan''sumpah ni bukan kacak namanye.ini namenye mintak penampor laju laju.ok kawan kawan.kita memang kena study.usaha mesti ada.kalau nak dapat 4 flat tapi borak tak hengat dunia camana.takpon keje asyik on9 and update blog.*memng tuju kat aku lah kan.sentap hati mak , nakk.aku rasa korang pon harus terasa.=p


ok lah.mari pasang niat,kita menimba segala ilmu pada sem ni kerana Allah SWT dan untuk mengamalkannya.okayyy.ilmu tanpa amal ibarat pohon tak berbuah.ewahh cik asilah kita nih.tapi betol lah kan.ini bukan untuk korang saje tapi peringatan untuk diri aku sendiri jugak yang degil dan kepala keras dari batu konkrit.ok fine!aku memang degil.memang tak dinafikan.


lain hari aku cerita pasal lecturer aku sem nih.aku pon tak kenal semua lagi.first day lah katekan.


p/s : nadia,cepat lah balik.amboi kau bercuti tak hengat dunia kan.
p/s lagi : nadia,aku nak ole ole dari sana.kalau tak,kau tak payah balik pon takpe.
p/s lagi lagi : nadia,aku gurau je.enjoy reading!

3 coratcoret:

LITTLE NUUR said...

GDLUCK untuk sem yang baru :)

ieLa yaaCoB said...

masyallah wei..bgusnyee ko?ahahahaha:p

ascil.punye.lah said...

nuur : thx weyh.kau pon same okayy=p

iela :aik nih perli ke puji?eheheh