result.

assalamualaikum.

hai.sabtu dah pun.korang pon dah sedia maklum sudah terang lagi bersuluh,semalam kan result bebudak uitm keluar kan.malam sebelum tuh,kemain tak bole tido lagi.memang menyumbang peratusan insomnia lah kat aku.punya lah gigih tak bole tido siap main game rapid roll ntah berapa ratus kali aku pun tak tahu.siap bole beat higher score yang sebelum ni.pheww.tau tau esok ibu kejut subuh.bila ntah aku tertidur.

eh,aku lupa buat pendahuluan.halal je lah eh.

aku memang ada satu penyakit.yang mana aku tahu korang pon ada jugak penyakit macamni.toksah tipu lah.namanya penyakit makan tak basah,tidur tak kenyang,makan tak lena.bukan sebab rindu rindu cinta cinta.tapi,sebab cuak punya pasal nak tengok result.tapi sebenarnya bab makan memang dua pinggan jugak habis.petang petang siap bedal cekodok lagi.hmm walau cool macam mana pun,dalam situasi macam ni aku rasa nama "ascil cool" dah tak bole guna pakai dah.memang aku humban jauh jauh.tak hensem.ya,aku tahu.

kau tahu aku punya lah macam cacing kepanasan tak berapa nak panas.suam suam kuku je.Allah je yang tahu cemana rasanya.kalah weh orang nak pergi akad nikah aku punya dup dap dup dap ni.lagi lagi sem ni susah maka aku TERtarget dua fail."TER" ya.bukan salah aku.itu perasaan sehari sebelum.kau bayang beberapa minit sebelum.aku rasa macam aku tengah ada kat dalam lift yang stuck tibatiba.dalam lift tu pulak ada doplohpat orang.dalam doplohpat orang tu pulak kau sorang je warga malaysia,lain semua orang asing.boleh bayang?perghhh bau keti wacakapluuu~

over kan aku?ahhh dulik hape.

bila dah tengok result.arghhhhhh lega nya toksah nak cakap lah.bersyukur orang kata.result aku biasa biasa je.tak cantik sangat.nak bandingkan result aku dengan bunga tahi ayam,cantik lagi bunga tahi ayam aku rasa.kang cakap lebih lebih kang cakap tak bersyukur pulak kan.tak cantik sebab ada satu C.kalau dulu masa tadika,cikgu ajar C tu untuk cacing.cacing elok bagi ayam makan je.mungkin ni sekor yang sesat dalam result aku.memburukkan.tapi,Allah sayang lagi kat aku.benda yang aku target fail tu dua dua dapat B.Alhamdulillah.sebab itu penting nya doa.cepat atau lambat,Allah SWT tetap akan tunaikan.YAKIN!


sumber : google images.


so,aku nak ucap tahniah kat semua kengkawan aku dan korang korang ni.apa yang korang dapat tu usaha korang.setimpal.kalau macam aku,aku asyik layan game hangaroo je,sebab tu result aku pun macam ter'hang' jugak.padan lah muka sendiri.arghhh,cakap banyak pun tak guna nasik dah jadi bubur ,kalau bubur tu bole repair repair sikit jadi sesedap bubur mekdi takpe jugak.ini bubur kering,periuk pulak hangit.ah sudah! dah macam jatuh ditimpa escalator pulak.nasib nasib~ni kemain berkait kait lagi aku punya peribahasa.bole tahan jugak eh.kenapalah kat u tak belajar BM,kalau tak dah bole skor dah.hikhik. *mata juling,kaki terangkat.

eh ucapan tak habis lagi! aku nak ucap terimakasih kat ibu ayah,adik beradik,kawan kawan,housemate,classmate,roomate ahh segala mate yang ada.TERIMAKASIH.doa korang amat berharga bagiku.ewahhh!tak lupa jugak,lecturer yang sudi mengajar.terimakasih.kepada kawan kawan yang hampir putus asa mengajar aku.maklumlah aku ni lambat sikit.orang lain dah huruf z aku ni masih terkedek kedek belajar huruf c lagi.hahhh,macamtu lah aku punya lambat kalau nak tahu.sem depan tolong jangan trauma mengajar aku lagi ya.TERIMAKASIH. ^^

dah lah,nak pergi hiburkan diri yang berduka lara.mulai hari nih dah bole panggil aku "ascil cool" semula.bai korang!



12 coratcoret:

kura said...

ehh. tak ada nya. perasaan org nk pg akad nikah lg berdebauuu tahap gaban kot. ehh/ hahha

ascil.punye.lah said...

@kura

halohhh kura ni.bekap lah aku.dahlah tgh sedih ni.sobsob~

Nyamuk Terbang said...

kiter pnh xleh tdur dkt 3 hri

ascil.punye.lah said...

@Nyamuk Terbang

samalah kita!

El-Janna said...

wah.. so tunjukkla sikit result tu^^

janna nk finak exam ni.. doakan la ye^^

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

halohh result 3 lebih tapi tak dekn pon.so,tak payah tunjuk.malu iteww.ahahha.

janna gudluck tau!

syafiqakarim said...

tahniah beb.
aku pas exam mesti fikir negative.pk kena repeat la hape la.... -.-
tp Alhamdulillah.aku berjaya grad
dgn cemerlng nya.haha

belajar rajin2 lagi beb

si robot comel said...

tahniah weyh,eh aku pun TER target fail juga,nasib lulus,fuhh selamat

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

aghh aku kecewa.

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

ahh aku mmg slalu tertarget fail pun.seppp sikit !

Maya Lisa said...

tahniah ascil ~ walaupun ada satu c, tu boleh ke b, dah sampai b, boleh ke a ! semoga lebih maja silah !

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

terimakasih mayaaaaa.ilebiuuu