untuk MOK yang berada di rumah =)

assalamualaikum.

entry ini perlu ditaip selaju mungkin supaya dapat tidur lena selepas ini.esok ada kelas.tak cool ada kelas di pagi isnin.haishhhh.nak buat cemana.nak jadi contoh nusa dan bangsa berjaya,mesti lah gagah kan diri jugak.ye dakk?

ok merepek.

tujuan menaip (eh perlu ke formal?) ok,motif kat sini aku nak ucapkannnn


h a p p y   b i r t h d a y ! !

kepada wajah ini.*eh,formal lagi.cis.




ini dia askar-moden-dah-reti-pakai-shawl!! ohhh,happy birthday kepada beliau.tabik springggg cepat,tabikk springggg*toinkkk toinkk melantun.
dah besar rupanya adik aku nih.happy 14th!

kaklang (ehemm,diorang panggil aku kaklang) ok kaklang doakan kau bahagia dunia akhirat.belajar rajin rajin especially math tuh.kau dengan kaklang kau nih dua kali lima je,math memang bebaiii sikit.tapi,kalau kau belajar lebih lagi,kompom kau bole challenge alang.alang dulu malas serupa keldai.kau nk jadik macamtu?kalau taknak,BELAJAR!

hamboiiii,nasihat lebih.sweet pulak aku rasa.

sorry lah brader.hadiah takde.jangan nak call tanya hadiah,kompom terus ada suara perempuan tak berbayar "nombor yang ada dail tiada dalam perkhidmatan.tuttt,tuttt".yess,dah biasa dah buat camni.kehkehkeh.

aku ingat lagi,dulu kalau birthday adik adik aku ke,kakak kakak aku ke,mak aku atau ayah aku,mesti aku buat kad.alahhh kad-hari-jadi-buatan-sendiri.cis.reaksi mereka "kad aje?" atau lebih pedas lagi, "asyik asyik kad,bila nak bagi hadiah?".oh man,korang sangat memilih. 

yalah.zaman sekarang,semua nak pakai duit.beli hadiah pon nak yang mahal mahal aje.jadi,guna cara lebih bijak lah kawan kawan.tanpa duit,hanya perlu sedikit kreativiti.lukis kek,lukis belon,lukis pelangi pelangi sikit.warna situ,sana,sini sikit.tulis besor besor happy birthday,nahhh! terus siap.beli kertas lukisan seploh sen je.pastu warna curik warna adik.haaa,kan dah jadi.tak payah guna duit brader.

kejam ya amat.ok fine!

esok esok tunggu kerja jadik engineer,baru lah korang merasa hadiah dari aku.hakhakhak.

itu pun dikira kejam lagi?

ok lah takde mood lah macam nih.sobbsss.apalah nasib.ibu bapa jauh di kolumpo.aku merantau seorang diri di penang.sobsss lagi.

eh,merepek apa nih?

ok lah bai!


p/s : selamat hari tua mokkk! esok jangan lupa kol alang.





20 coratcoret:

cik ika said...

happy birthday utk beliau ye..

ILA HonEyBuNNy said...

okeh...

selamat hari lahir mokkk..

semoga pnjg umo dan di murahkan rezeki selalu...

hamzah ian said...

haha.. nah hadiah... *tahi idung

syafiqakarim said...

bole jadi adik ipar aku ni.
haha
selamat hari lahir mok.err -.-

ascil.punye.lah said...

@cik ika

terima kasih dari pihak beliau.hehe.

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

terima kasih RUSS.cewahhh thanks kurusss.

ascil.punye.lah said...

@hamzah ian

nah taik idung semula.*baling.hahaha.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

alaaaaa,aku?tak bole jadi adik ipr kau ke?

Rtp Farra Arisha said...

i wish a very happy and blessed birthday to her. HAPPY BIRTHDAY..:)

ascil.punye.lah said...

@Rtp Farra Arisha

thx arishaaa.dari adik saya~

kim heeruul said...

happy bufday ti ur fren..^^

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

fren?she's my adik lahhh.haaa.tenkiu.

cik wanie Lovela (CWL) said...

hb pada beliau hehehe

Saiazuan said...

huhu baik tul siap wat special entry nk wish bday tuk dia :D

happy bday to ur friend ;)

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

terima kasih daripada beliauuu.=)

ascil.punye.lah said...

@Saiazuan

tak baca lettew.ni bukan kawan lah zuan,ni adikkk.haaaa.

Daddylicious said...

selamat semakin tua ..hehe

ascil.punye.lah said...

@Daddylicious

"terima kasih"jawab si tua!=p

CTK said...

happy besday to her
happy besday to herr
happy besday to herrr
happy besday to herrrrrr...
hahahaha

versi malay...
allah selamatkan adik kamu..
allah selamatkan adik kamu...
allah selamatkan adik kamu yg cOmeyy
allah selamatkan adik kamu
hehehe
(nyanyi la ngan tone mcm mne pOn :D)

ascil.punye.lah said...

@CTK

tenkiu ct.ish adik baca mesti kembang lobang hidung nih.