perihal bas.

assalamualaikum.

ya tuan tuan dan puan puan.nampaknya saya update kali nih tanpa membawa sebarang khabar berita ya.jadi sesiapa yang nak baca silakan,dan yang taknak baca silakan juga.tapi silakan angkat kaki segera.huiii bunyi garang tu.

ok,abaikan.

aku dah balik ke rumah.selamat naik bas,selamat turun bas,selamat sampai rumah dan sekarang selamat menternak lemak.baru berapa hari tapi berat naik berkati kati.cis.lemak nih kenal aje perut aku.pergi lah kat perut orang lain.kacau!

oh bercakap tentang bas,jiwa raga terus sentap.apsal lah selalu dapat bas yang bikin panass.sepanjang empat sem aku berada kat uitm,takde satu pon bas yang betul betul buat hati aku sedamai di taman firdausi,limpahan kasih,sayang sejatiiii~eh,apsal ternyanyi pulak nih??ok ok kita teruskan.

bas pakcik google.

selalunya bas dari uitm nak balik ke kuala lumpur,ada je masalah nya.ya,bukan lah terlalu besar masalahnya.tapi nur asilah kan,budak nih memang selalu besar besarkan hal.contoh masalah kat sini,main tukar tukar bas.kata pakcik bas tuh,nak senangkan kami supaya kami cepat sampai,eleh eleh eleh pak mat,macam lah saya tak tahu.sebenarnya nak senang kan keja pak mat kan?pak mat malas nak berhenti kat jalan duta dulu sebelum pudu sebab nanti leceh.kan kan kan?takpe,saya paham.

satu lagi masalah,pakcik bas yang suka menyanyi kuat kuat masa memandu.ya,pak mail taknak mengantuk sebab tuh pak mail nyanyi rock kapak kuat kuat.yang menjadi masalah nya kitorang nih yang hilang mengantuk.dah lah pak mail nyanyi salah lirik,dan tak bunyi lagu sebenar.vokal dah cukup baik tuh,cuma polish sikit sikit je lagi.saya kompom jamal abdillah menangis mintak tunjuk ajar.tapi,kenapa tak bunyik lagu?kenapa macam bersyair?kenapaaa?nasib saya tak amik microphone dan join pak mail menyanyi.ingat saya tak layan rock kapak ke pak mail?hahhhh?hahhhh?

lagi satu tak suka kena tukar tukar tempat duduk.ermm pak . . . alamak pak apa ye kita nak bagi nama?*berpikir* hah pak jabittt! ok pak jabit. saya beli tiket duduk seat 6A tapi pak jabit suka suka suruh saya duduk seat depan sekali.saja je nak suruh saya tengok pak jabit tunjuk skill bawak bas 80km/j kan?elehhh.lepas tuh pak jabit bawak bas sambil makan kerepek pedas tak bagi sikit pon kat saya.lalu,saya merenung tajam kerepek pedas tu.cis.oh ya!pak jabit sangat berhati hati memandu sebab tu 80km/j.mak saya kata baguslah bawak perlahan,selamat! tapi tahu kah pak jabit saya dah naik kejung duduk lama lama dalam bas tuh?

ok,tak tahu dah nak nyatakan masalah apa.masalah bawak terlebih laju pon ada jugak.yang tiket pukul 10malam tapi gerak pukul 12 malam pon ada jugak.macam macam lah.tapi,masalah lambat tu macam biasalah kan.kita manusia mampu merancang je,Allah yang tentukan.jangan terlalu merungut macam si nur asilah tuh.janji selamat pergi dan balik sudah.oh,entri kali ni aku banyak gunakan kata ganti diri pertama 'saya' sebab kita banyak deal dengan orang orang veteren ya tuan tuan dan puan puan.

mintak maaf terpaksa guna nama pak mat,pak mail dan pak jabit.jangan nanti saya nak naik bas,korang dah tunggu bawak senapang gajah sudah.tak jejak tanah nanti saya lari.

haishhh.ok lah itu saja.bai! =)

p/s : aku update nih sebab si budak bertuah syafiqa karim kata aku dah bertunang pasal dah lama sangat tak update.hey,aku belum bertunang lah.aku busy.bakal bakal mak mertua,ehem saya belum bertunang.percayalah.


18 coratcoret:

LITTLE NUUR said...

haha agak la ragam pak cik bus memang kadang kdang menjengkelkan :D

kalau kat U ada mcm2 katogeri pak cik bus
1.yg suka menyanyi
2.yg suka berleter
3.yg bwk laju mcm naik roller coaster
4.yg "terlalu awal"

tapi x pernah jumpa lagi pak cik bus
"yg kachak" HAHAHA

ascil.punye.lah said...

@LITTLE NUUR

perghhh siap list kan lagi.hahaha.

serius,macam2 hal.bab yg kacak tu,kalau jumpa.sanggup tak tidur dalam bus.

Stefani Fabulous said...

kau dah bila nak tunang jgn lupa roger aku. haha

syafiqakarim said...

haha aku tak pernah naik bus.
betapa noob nya tak dpt pengalaman
mcm tu.besar kl.duk kl.belajar kl.
bila nak kembang? -.-
eh,selamat menternak lemak.nanti kita tgk lemak sape lagi byk okeh?
hahah


p/s : kalau tunang jemput yaww!haha

ascil.punye.lah said...

@Stefani Fabulous

tunggu lah nnti,kau jangan lupa datang.jangan buat2 lupa rumah aku kat mana pulak.haha.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

alolo kesiannya.kau patut try naik bus dan rasakan apa yg aku rasa.

ok2,aku rasa bab lemak aku menang.=)

cik wanie Lovela (CWL) said...

pakci bas pandai bg alasan noo hehe

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

memang pon.ada aje alasannnya.

Miss Eiza said...

tudiaa bnyk sungguh dugaan nak balik umah..hahaha...

ascil.punye.lah said...

@Miss Eiza

tau tkpe.sabor je lah.

kim heeruul said...

"tiket pukul 10malam tapi gerak pukul 12 malam"
gua memey benci kalau bus gerak lmbt dri masa yg ditentu kan..

Pendamba Mawar said...

nasib baik time PM blajar peneng dulu takde plak dapat cam ni.ahaha

cik wanie Lovela (CWL) said...

hehehe kim salam kad pakci bas :P

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

biasalah tuh,sape je suka menunggu kan.

ascil.punye.lah said...

@Pendamba Mawar

oh untunglah.hahaha.tapi ini semua pengalaman tau PM.

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

pakcik bas yg mana tuh?pak mat ke pak mail ke pak jabit?hahaha.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe leceh an klu dpt bas tak best.. huhu

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik

haah tersangat lah leceh.