site visit !

assalamualaikum.hai kawan kawan.

bertemu lagi kita dalam rancangan 'sembang bersama ascil' aww aww! amacam?lama kan aku tak update.harituh pon re-post balik entry lama yang dah berkepam bawah ketiak bau nivea. eh?jadah nya bagitau =="

hmm,aku sekarang sangat lah busy dengan pakwe baru yang mak bapak beliau beri nama MR. LAB REPORT BIN ESAIMEN.oh man! beliau sangat kacak sebab itu aku tumpu sepenuh perhatian kepada beliau.orang hensem mana boleh tinggalkan ye dakk?

sebab itu lah telah lama ku abaikan blog yang konon magika tapi sebenarnya kosong tiada apa apa makna ini.sobsobbbs.jadi kawan kawan maafkan lah aku kerana telah separuh abad tidak kendalikan rancangan 'sembang bersama ascil' ini.
*oh patutlah rating jatuh.kau punya pasal ya ascil!

ok now kita nak sembang pasal apa,jemah??oppsss gosip tak dibenarkan ya jemah.

aku takde modal sebenarnya nak cerita.tapi meh lah cek habaq mai satu aktiviti yang perlu dialami oleh student engineering di sini.eh,panggil aktiviti ke?ahhh pedulik lahh.tapi namanya site visit.ya,site visit.bermula dari sem dua memang kami student civil engineering dah terjebak dengan site visit.eh,terjebak pulak dah.aku rasa ayat aku tunggang terbalik malam nih.korang paham sendiri lah ye.

ok,banyak ya perbezaan site visit yang kitorang pergi time sem 2 dan sem 3.meh sini aku kasi tunjuk sikit perbezaannya kemudian korang pilih mana yang best bagi korang.okay?

tapi aku rasa ramai pilih site visit sem 2! =____=

SITE VISIT SEM 2






site visit yang penuh suka ria tanpa perlu pikir pasal kerja yang berlungguk di uitm.naik bot pakcik yang laju dan kona baring serupa rempit.tengok formation of rock dekat gua gua yang ada kat sekitar pulau.berjalan jalan sekitar langkawi macam langkawi tu abah kita yang punya.takde pengawasan orang dewasa sebab lecturer kata ikut suka kitorang nak pergi mana.and dapat borong cokelat sampai terlupa duit bawak seciput je.hambik kau!apa lagi?apa lagi yang kau nak senahhhh?

cool ke tidak?

now,kita teruskan dengan site visit sem 3.

SITE VISIT SEM 3






site visit yang membosankan.pemandangan penuh debu.tangkap gambar pon rasa hidup segan,mati pon segan.satu je yang best,engineer yang conduct kitorang tu hensem bukan main.lepas siap lab report semua,terkial kial nak present depan lecturer.mana taknya,dok usha engineer hensem je.hilang fokus!tapi malang tidak berbau,beliau dah berkahwin.cis.punah impian daku.

tapi.

persamaan untuk kedua duanya,aku dapat A untuk subjek ini.tak tau mana dapat markah markah tu.cuma yang perlu kita ucap Alhamdulillah banyak banyak lah.ye dakk?hmm,sem 4 punya site visit kita akan pergi ke tempat ventilation system pulak ya tuan tuan dan puan puan.nanti aku update bila dah melawat ke sana.

ok bai!

p/s : jadi,apa pilihan anda tuan tuan dan puan puan?
























22 coratcoret:

Khuzrin Kamarudin said...

visit site sem 3 tu macam nak buat UiTm je? UiTM Mana tu?

ascil.punye.lah said...

@Khuzrin Kamarudin

uitm penang.sekarang dah siap dah.and kitorang dah duduk dah.hahaha.

syafiqakarim said...

haha amboi.konon bz lettewwww.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

hey serius lah.busy gilos ni.haha.

Pendamba Mawar said...

cam best je site visit ni

Rtp Farra Arisha said...

site visit is one of fun thing..hehehe. do enjoy your lfie well ;)

ascil.punye.lah said...

@Rtp Farra Arisha

tu lah.best gila.yang tak best pon kita rasa itu pengalaman.

ascil.punye.lah said...

@Pendamba Mawar

mmg best lahhh.

kim heeruul said...

perhh..
dh mcm praktikal dh gua tgk.

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

yang sem 3 tuh?hmm,memang tp kitorang just lawat2 je.takde lah prktikal sangat.

Maya Lisa said...

HUARGH ! BEST TOLL ASCIL !!

si robot comel said...

macam best je ni,jeles jeles

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

best ;ah.sem 2 je~

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

silalah jeles lagi.haha.takde lah.biasa2 je.tak delah best sgt.

El-Janna said...

cutenya ascil ni^^

best lak tu..^^

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

haishhh cute apenye janna oii.
best jugak lah site visit nih.

Nyamuk Terbang said...

kim slam pakwe#kbai

ascil.punye.lah said...

@Nyamuk Terbang

orait tadahal punya!kbye=)

kim heeruul said...

nnti boleh la jd arkitek yang berjaya..hihi

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

insyaAllah amin~

ILA HonEyBuNNy said...

macam seronok jugak eh...

leh jalan2 kan.ehheh

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

haah bab jalan2 tu best lah jugak.=)