pilihan.

assalamualaikum rakyat jelata yang tinggal di merata rata.

ok pendahuluan nak kasi nampak sweet,nak amik hati pembaca lah katakan.tapi,sebenarnya tengok pendahuluan pon dah macam harommm.haishh,minah nih tak reti buat ayat ke?

pedulikan beliau.

apa khabar anda sekalian?harap harap khabar terbaik dari ladang.*ayat amik hati lagi.
eh kau nih dah kenapa ascil,duk amik hati pembaca je.

pedulikan beliau lagi.

sebenarnya entry ini takde motif.jadi,aku juga takde modal nak bercerita.

tapi,

aku teringat satu perkara.

masa mula mula sampai ke rumah dari penang.

ibu : kenapa kau dah makin gelap nih?
aku : *sentap* biasalah,orang main rugby.

kakngah : kenapa kau makin kurus?
aku : ehemmm,well diet lah katakan.

selepas dua hari duduk di rumah.

ibu : duk rumah putih sikit.
aku : *kembang lobang hidung*

kakngah : apsal kau dah gemuk?
aku : *sentap* alaa,gemuk sangat ke?

jadi jika anda diberi dua pilihan ya wahai pembaca yang dihormati.apa pilihan anda?

pilihan 1 : duduk di hostel dan jadi kurus tetapi kulit gelap mintak disuluh.
pilihan 2 : duduk di rumah dan jadi putih melepuk tetapi gemuk pula.

oh ya.masa namploh saat diberi.hah jawab,jawabbbb!
ok,saya tahu anda tak dapat nak jawab sebab anda bukanlah saya.kalau anda adalah saya pon belum tentu anda dapat jawab.sebab saya pon tak boleh jawab.=="
*sape paham perenggan nih,wa salute sama lu.apa aku taip pon aku tak tahu.ayat tertonggeng tonggeng.

jadi,moral of the story,aku bersyukur je dengan apa yang aku ada sekarang.tak semua orang sempurna dalam dunia nih.pedulik hape kan kalau kita nih jenis kulit gelap tak berapa nak terang,badan tak berapa kuruih ke,mata kuyu macam tak reti nak bukak ke,kurang ketinggian ke.eh macam dah tau je ciri ciri sapa.hikhikhik.pedulilah kan.janji kita tak kacau hidup orang lain ye dakkk?


kulit gelap pon boleh ketawa mengilai lagi.kau ada?


silalah lempang sayaa=)



sekian.





 

10 coratcoret:

syafiqakarim said...

haha sejak aku dok rumah,
aku makin mok mok mok -.-
time kt hostel pula mcm kebulur gila.
entah.ada baik dan kurang enak nya.
janji dpt lepas rindu weh.huhu

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

betul tu weyhhh.lepas rindu makan masakan ibu.=)

Maya Lisa said...

hai najwa latifffffffffffff !!

Maya Lisa said...

tension jugok maya selalu gak kena tanya centu. haergh~

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

hai yunaaaa!kihkihkih=)

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

tension gakkk.cis.pilihan hidup mati betul.

cik wanie Lovela (CWL) said...

haha shomel

ascil.punye.lah said...

@cik wanie Lovela (CWL)

comel pekebendnya. =="

kim heeruul said...

bila lama tgglkan halaman rumah dan bila pulang mesti ada something yg org akan tegur tntg perubahan diri kita kan. hihi.
btw, happy new year.

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

betul tu,betullll.
happy new year jugak=)