konon brader brader lah?

assalamualaikum kawan kawan!

ini dia ascil sudah mari sambil pakai sari dan makan kari.hah cer bayang! cer bayang! 
tak sangka inilah intro aku paling berjaya pada abad ini.

oh ya.dan intro paling pendek juga.*tepuk tangan,tepuk tangan.*

aku tak tahu pasal apa aku update.tapi sebab class cancel kan,gigih jugak nak dok taip taip.geram punya pasal kita dah bangun pagi,gosok gigi,cuci muka,terus mandi,pakai baju,minum kopi,pergi kelas jalan kaki~eh eh eh tengok dah ternyanyi pulak dah.sepuk mulut sikit.ok sambung.geram punya pasal kan pergi kelas lari lari sebab dah lambat,sampai sampai je kelas cancel,maka aku menaip entry nih pakai baju kurung pergi kelas tadi.ini bukan menunjukkan semangat ya,tapi protes yang amat amat.

geram.

cuti pat hari aritu aku tak balik rumah.ini juga kejayaan terbesar dalam hidup.bayangkanlah aku tak balik! aku! nur asilah! ya ,saya ulang.saya tak balik rumah pada cuti kali ini.ok tepuk tangan lagi.tepuk,tepuk!tengok pak mat nih.orang suruh tepuk tangan,dia pergi tepuk dahi.haishhhh pak mat,pak mat.ok memandangkan housemate aku si joyah (bukan nama sebenar) tu ada kereta,maka cuti kali nih,rasa cool gila lagak macam brader brader.pagi celik mata,keluar carik makan,petang balik,masing masing terbongkang,bangun petang,keluar lagi carik makan,malam tengok movie puas puas sampai movie tengok kau balik.ya,ini kisah benar.

ini sangat cool.cuma yang tak cool nya duit mengalir deras macam air sungai.lepas cuti pat hari masing masing bina empangan elak duit mengalir makin deras.apa lagi?diet balik ah macam sediakala.gila kau kalau dah pat hari boleh naik patploh kilo,takkan nak teruskan usaha bina lemak,ye dakkk?so,diet! diet! duit pon automatik tersave dengan sendirinya.tapi,aku tak tau lah cemana cuti haritu tetiba rasa macam masuk program jalan jalan carik makan pulak.aku rasa joyah,bedah,marqonah dengan milah ni ada potensi ganti pengacara program tu.ada aje tempat diorang dok cadang.aku nih dah lah noob bab bab tempat makan nih.balik balik jusco jugak yang aku pergi kalau bosan.oh foodcourt jusco tak sedap.kbai.

kalau ibu baca,percayalah ibu.anak ibu nih jarang keluar merata rata.ini pes time keluar pergi macam macam tempat.yang paling tak bole bla tempat yang sebelah uitm pon bole tak tahu.gila noob.*ok,perenggan ni macam ada unsur unsur bodek je.wahahaha!*

apa apa pon terima kasih lah kepada joyah empunya kereta,pak ramlee tukang bawak kereta,marqonah tukang cadang tempat,dan milah si tukang kayu.eh salah,milah si tukang "takpe,kita ikut aje".anda membuatkan cuti saya bermakna.walaupun rasa nak menangis guling guling tengok orang lain tarik luggage sambil kibas kibas rambut,jalan dabik dada.sukeww lettew dapat balik rumah.ok fine!fine! *emo tetiba kan* takpe,thaipusam nanti aku balik.walaupun ada test tapi tetap MUKTAMAD! aku nak balik.ini baru macam "lautan api sanggup ku renangi.bola bola api sanggup aku baling baling."



ada sesape kenal pakcik piano ni tak?apsal muka dia macam 
familiar ek?



32 coratcoret:

si robot comel said...

kau cuti CNY tak balik,aku cuti thaipusam tak balik,sedih beb.

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

kira adil lah tu kan kan kan?=)

syafiqakarim said...

yg tudung itam tu aku kenai la.
familiar gila kot.
HAHAHA

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

yg tudung itam tu?yang pemalu tuu?hahaha,kenal pulak kau ya

محمد شهريل القنيطري said...

entah x kenal pon..(entah dtg dari mana aku ni)hehe

salam kunjungan pertama

ascil.punye.lah said...

@محمد شهريل القنيطري

tak kenal eh?say hai to pakcik pianooo! terimakasih sudi jenguk sini=)

Sekamar Rindu said...

salam..

bola api jgn dibuat main..nanti terbakar jari..:)

ascil.punye.lah said...

@Sekamar Rindu

hahaha,takut terbakar jari tangan,kita guna kaki,ye dakk?

Maya Lisa said...

jimat duit ! jimat lemakkkk ~~ eh ?ihihi...maya tak kenal pakcik piano tu... T_T

kesian nam die pakcik piano.gahaha

Liza Razak said...

saya pon x balik kg..tp best per sekali sekala x blk.jalan2 ngan member...tgk movie sampai lebam...best oo

kim heeruul said...

sian dia tak dpt balik..

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

eleh maya saja je pura2 tak kenal pakcik piano tu kan kan kan?baik ngakuuu

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

tau takpe.ni kira macam pes time gak lah tak balik.pengalaman!=)

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

takpe kim.thaipusam ni gua balikkk.

Akim Iqbal said...

huhuhu, sedih gua tengok gambaq dengan famili ni

ascil.punye.lah said...

@Akim Iqbal

haha bila masa pulak jadi famili?hahaha sedih ke?

Siti Nurazlinda said...

cuti raya cina linda sampai sembilan hari. tak sempat nak pergi mana-mana sebab cikgu kasikk homework ibarat sembilan bulan punya cuti =.='

btw, cuti awak memang the best ! :))

ascil.punye.lah said...

@Siti Nurazlinda

hey heyy heyy cikgu nak kasik korang pandai.pasai tu dia kasi homework sembilan bulan.hahaha.eh,best ke?

Ain Atika Zailani said...

huaaa syok tu kelas cancel.hahahha dpaat main piano lagi..hahakss=p

ascil.punye.lah said...

@Ain Atika Zailani

hmm tu lah.tapi kita tak main pon.jadik tukang nyanyi je.hahahahha.

Nyamuk Terbang said...

syok xkiqa la class cancel

ascil.punye.lah said...

@Nyamuk Terbang

haishh fevret tu klas cancel.

ILA HonEyBuNNy said...

ok ila tepukkk tangan tangan sebab xbalik umah..terbaik..ehheh..mcm xcya..kekekek

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

ilaaa tepuk kuat2 sikit.tak dengarrrr=)
macam tak caya kannnn.

Rtp Farra Arisha said...

hehe, diet jangan tidak! :) have a goodday...

ascil.punye.lah said...

@Rtp Farra Arisha

tu lahhh kena diet balikkkk

kim heeruul said...

sama2 la kita sambut thaipussam nanti.. keh keh keh

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

eh eh wa sambut cuti jeee.

HeNRieTTa JoSe said...

cute jugak pew menaip pkai baju kurung....wah siap bergambo ngan pakcik piano...hehehe....kenangan indah tuh....

ascil.punye.lah said...

@HeNRieTTa JoSe

cute ke?hati tgh rotes tuhhh.hahaha.

tu lah pakcik piano tu yg nak bergmbar dgn kitorang.

.izzati liyana. said...

hahaha.adui. selamat pulang lah ye. kalau ada kereta, mmg tak boleh ddk diam kalau free. seriously. hee. it happened to me. tp jgn smpi terabai pelajaran sudah la kan.

ascil.punye.lah said...

@.izzati liyana.

tau takpe zati.nafsu tu yg kna kawalll.