fasa kehidupan yang tak best.

assalamualaikum.

hari ni hari jumaat.jadi mari bilang pakai jari tangan dan jari kaki berapa lama aku tak update.LAMA.ni semua gara gara test plus takde wifi plus lab report yang kerepot.oh serius ini tidak adil! cerita terkumpul tinggal masa je nak meletus.banyak sangat nak cerita sampai tak tahu nak mula dari mana dulu.

jadi kita dok sembang satu satu sambil pekena kopi secawan ,okay pak mat?

suka lettew pak mat.dengar kopi je terus cerah bijik mata.

bermula dengan TEST.seumur hidup di uitm tak pernah lagi aku ada test straight sampai macam tu sekali.bayangkan lah hari hari ada test.dari selasa sampai ahad.dari pagi sampai malam.dari kaki tidur jadi kaki ulat buku.jadah tiba tiba bertukar jadi ulat buku ni ascil.ya,ini sesuatu yang serius sampaikan tak tercapai dek akal pak mat.asilah anak pakcik ghani tu ulat bukuu???demmm pak mat,demm.ulat buku,ulat buku jugak bila tiba hari nak test entah kenapa bertukar jadi ulat bulu pula.kenapa tak bole jawab?study kemain lagi.tapi,tak bole jawab.cis.oh lupa pulak nak cerita,klimaks test sangat best.tiga paper dalam masa sehari.aku suka gila! teruja! korang ada??


disebabkan test berlambak sampaikan tak kasi kami budak awam jeling cicak sambil makan biskut cap ping pong sekalipon,maka,abis je test terus qada' tidur yang tak berapa nak cukup.movie marathon lagi.basuh kain baju pon rasa bahagia sebab dah takde test.serius.rasa nak basuh baju kawan kawan sekali pon ada.*hipokrit betul ayat* pedulilah kan.lagi satu haaa,student ipta kan dapat voucher.apa lagi,kami (menunjukkan bukan aku sorang) telah amik keputusan untuk ponteng kelas.haa apakah?demi voucher apa pon bole.jadi,konklusi.ahli keluarga pencil box aku dah bertambah.SERONOK!


episod seronok tu tak lama.macam sinetron yang mak mak kita selalu tengok tu juga.kadang seronok,kadang sedih,kadang stress.eh,apsal ayat nak sastera aku harinih?hmm,abaikan.kenapa aku cakap camtu?lepas episod seronok,terus masuk episod tak best.ada ke patut lab report sangat banyak macam busut jantan.patut tak pak mat?patut tak?hahhh,tak patut kan.nasib baik pak mat angguk.dan,lab report ni lah penyumbang paling besar aku datang lambat hari hari pergi kelas minggu nih.haha.tak pasal pasal nak salah kan lab report.padahal kau ni dah memang suka bangun lambat,kan.


oh,fasa kehidupan "tak best" tak habis macam tu je.hari ni pendrive aku telah dicerobohi virus haramjadah mana ntah.maka,aku yang bendul lagi tak tau apa apa terus cucuk pendrive dekat laptop.maka,dengan laptop laptop sekali terkena virus.trojan pulak tu.menyampah pulak aku.ingat trojan,terus teringat muka abang gagah berambut penyapu warna warni dalam iklan trojan tuh.ingat hensem lah buat rambut macam tuh? *emo tetiba* jadi,sekarang ini si bendul ini sedang bermuram durja sambil bercerita segala masalah dekat blog ni.beliau sudah meletakkan nyawa laptop dalam bahaya,mampu ke nak tidur nyenyak malam ni?

jadi,sekian sahaja laporan dan cerita dari si bendul ni.terima kasih lah pak mat sebab sudi dengar.camni lah bestpren namanya kan pakmat??meh gimme five sikitttt.

ok lah korang.bai.

36 coratcoret:

syafiqakarim said...

aku tak dapat voucher -.-
baibaibaiiii.

err.belajar rajin rajin makcik!HEEE

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

budak kecik je boleh dapat voucher.ngehehhe.blaja rajin2 lah nih.samapi jadi ulat bulu.eh,ulat buku.

Nyamuk Terbang said...

utg la dpt dh voucher
aku xdpt2 lg pn

ascil.punye.lah said...

@Nyamuk Terbang

aikkk asal lambat sgt dapat?

si robot comel said...

gila ah beb,tiga paper tu, aku pun tak pernah lagi camtu,

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

tau takpe.aku pon.dan tak penah straight.at least ada dua hari gap.

kim heeruul said...

nak musnah kan virus trojan tu senang je.. guna la anti virus KAspersky.. =)

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

siap promote lg tuhhh=)

si ngokngek said...

untunglar boleh straiht mcm tue,bkan slalu..hargai lah ia..HAHA

voucher tue tak boleh buat belanja makan aiskrim kerr..:'(

ascil.punye.lah said...

@si ngokngek

ya,aku sangat hargainya=(
eh bole2 jom lah!

ekabukanmakcikkau. said...

kau tak nak join ke budak budak yang ' kami guna voucher untuk beli novel fans club' hah?

ascil.punye.lah said...

@ekabukanmakcikkau.

aku pon beli novel jugak.hahaha.

miszz iha zariha said...

hehehe.. give u five!! terbaik!!

ascil.punye.lah said...

@miszz iha zariha

terima kasihhhh=)

Maya Lisa said...

maya sayang betul nak guna voucher tu ! geheheheh

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

kalau sayang meh kasi kat kita.=)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu kejapnye vaucher tu..zuan punya sampai bulan 4 :D

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik

zuan,cemana bole sampai bulan 4 pulak?mana aciiii

Faza said...

x per cepat abes beb :D

ascil.punye.lah said...

@Faza

kan,tapi botak kepala lah~

El-Janna said...

geramnya xdpt voucher tu..

btw gud luck yunk.^^

Cik Gadis ^^, said...

nk baucer jugakk !!

Daddylicious said...

pendrive ni mmg bahaya...senang2 jer buat kita susah hati..

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

takpe2.kalau dapat,habis satu popular janna borong.nnti kita tak dpt beli colour kalau janna borong.hehe.

ascil.punye.lah said...

@Cik Gadis ^^,

nak jugak?nah amik nihhhh.=)

ascil.punye.lah said...

@Daddylicious

kan?ish rasa nak kunyah2 je pendrive nih.

nasha sanza said...

gila banyak test! huhu..semoga lulus tau!akak jeles korang semua dapat voucher!=(

Rtp Farra Arisha said...

wah, inilah yang dikatakan liku2 sebagai seorang pelajar. pelajar yang berkaliber sentiasa menempuh banyak dugaan dan cabaran pada mulanya untuk mendapat kejayaan di penghujungnya. chillabebeh. semangat!!!

ascil.punye.lah said...

@nasha sanza

terima kasih akak=)
voucher?nak jugak ke?mintak kat budak2 laki.diorang mesti byk voucher lebih.diorang bukan beli novel pon.hahaha.

ascil.punye.lah said...

@Rtp Farra Arisha

ya.bersedialah arisha untuk hadapinya.haha.

YNA HERMOSA said...

good luck dear :)

jgn tension2 yer? :)

ascil.punye.lah said...

@YNA HERMOSA

terima kasihhh=)
alamak cemana taknak kasi tension?

Liza Razak said...

jeles sebab dulu mase study x de baucer buku ni..mencik2

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

alaa takpe,bukan rezeki namanya.lain kali mesti dapat=)

.izzati liyana. said...

panjangnyaaa cerita. btw, kite pon pnh ade 3 papers in a day lah ascil. so chill. hehe. adatlah tu student. :) experience tuh rasa serabut dan kelam kabut. ngeh3.

ascil.punye.lah said...

@.izzati liyana.

haahhh panjang kan.tak sedar pulak panjang taip.tu lahh dia jadik klam kbut bila study last minute.