Hobi =)

assalamualaikum.


selamat tengahari nak masuk petang! hoiii sesape yang belum bangun dari tidur tuh,meh kasi simbah  asid air sikit. bangun timah,bangunnnn! kau jangan timah, kang bakal mak mertua nampak terus kena reject pulak kang dari jadik menantu.menganga lah kau tak dapat bersuamikan mail si tokey lembu.


jadahnya aku cerita pasal si timah future wife kepada mail si tokey lembu?


jadi,kita kembali ke topik asal ya.entry semalam aku gigih jadik peminta sedekah mintak idea segantang dua dari korang kan.terimakasih lah sesapa yang bagi idea tuh.idea korang amat bernas umpama beras cap bernas.sedap dimasak,enak dimakan.akan aku gunakan di masa akan datang.sobsobsob=(


jadi hari ni,aku guna idea sendiri.idea yang budak budak sekolah rendah dulu kalau nak buat karangan.sekolah rendah pon sekolah rendah lahhh labuuuuu~


memandangkan sebelum nih kita bukak topik cita cita! mari bercakap tentang hobi pula.ya HOBI.bukan hoki mahupun dobi.takde kena mengena langsung.hobi ialah sesuatu benda yang kita suka buat di masa lapang.*see?ayat pon dah macam sekolah rendah!cis =="




aku juga normal macam senah,kiah dan mail.punya hobi dan minat.salah satu darinya yang paling paling paling aku suka ialah melukis.aku tak tau lah sejak bila.tapi yang aku ingat sejak umur pat lima tahun macam tu lah.aku pantang nampak buku kosong mesti terus amik buat hak sendiri jadikan buku lukisan aku.pastu mulalah kakak kakak aku terjerit jerit carik buku diorang.ngehehehe.dah jadik milik aku dah.kalau nak balik pon takde gunanya.semua mukasurat ada lukisan aku.hah nak balikkk?amiklah,amiklahhh.jenuh korang nak padam=)




bila time belajar,mesti kat bawah buku belajar aku ada buku lukisan.bila ibu tak nampak je terus aku mula keluar tanduk setan lukis macam macam dekat buku lukisan tuh.bila ibu aku bukak je pintu bilik nak check aku belajar ke tidak,mulalah oh mak kau! torkojot den.sambil terbaling pensel ke belakang.hah hambik kau!hambikkk! orang suruh belajar kau pergi melukis.ini makan diaaa.dapatlah cubitan 'manja' secubit dua.woahhhh nostalgik betul.tapi,sekarang adik aku dah mula ikut perangai aku yang satu nih.nak buat cemana kan, kakak borek,adik terkitik-kitik.hewhewhew.


dekat sekolah memang pendidikan seni jadik subjek yang paling khusyuk dipelajari.kalau pendidikan jasmani?oh itu yang terakhir sekali.=="walaupon grade pendidikan seni tak masuk dalam UPSR,dulik hape kan.aku gigih gila buat exam seni kalah struggle jawab math dengan science.memang tak pandang orang kiri kanan depan belakang dahhh.Alhamdulillah berkat kekhusyukan aku fokus dalam kelas,dapat jugak A beserta bintang sepuluh bijik percuma.gembira tau.korang apa tau,budak kecik pantang dapat bintang dekat hasil kerja diorang.haha! indahnya dunia kalau math dengan science pon dapat camni kan. =="


benda nih berlanjutan sampai aku sekolah menengah.masih ada buku lukisan di bawah buku sekolah=)


sampai lah aku masuk sekolah teknik.aku rasa hobi aku nih terus terbatas.kalau dulu kat rumah,boleh lukis sorok sorok.orang lain tak nampak.bila kat asrama,satu dorm doploh lapan orang,celah mana kau nak sorok?cakap sikit,celah manaaa?aku nih dah lah pantang orang tengok aku tengah melukis.memang kaku membeku lah aku kat situ jadi patung cendana tibatiba.kang pelik pulak kawan kawan lain,dah kenapa pulak budak nih jadi patung tetiba nih?serius,aku tak boleh.aku maluuu.huahuahua.kalau dah siap,baru boleh tengok.


jadik,hobi korang korang dan korang apa pulak?cer cita sikit.kalau sama,meh kita sep sep tom tom sikit!


babai korang=)








p/s : gambar semua pakcik google punya.











26 coratcoret:

Miss Xyz said...

mlukis bkn stu klebihn tuk sye.. tp hobi sye menghias bnde. hias blog ke, hias lukisn ke..


lpas ni, bolehlah akk bgi lukisn akk kat sye, pastu sye hias.. huahuahua

tp hobi sye ada byaakkkk sgt. hakhak, tamak XD

ascil.punye.lah said...

@Miss Xyz

oh menghiass haha.ntah bilalah nak melukis lagi.cam busy je.

takpe,hobi kita pon byk jugaaa.tp kita pilih yg paling suka=)

El-Janna said...

suka................. berangan je.. keh87u9878

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

suka berangan?wow!hobi pling susah dlm dunia.

si robot comel said...

aku suka melukis,tapi tak pandai nak melukis,haa paham tak?hee

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

hah cemana tu?cer cita cercita=)

asal kita asyik sama nih?

Maya Lisa said...

hahaha ! melukis memang bestt !

tapi hobi maya, hum... suka main chess ! gehehe ~ ade bran, jom fight fight !

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

main chess?oh maya saya mintak ixin bawa diri.kalau chess,memang bole tidur kita kat situ.baguslah maya nih.mesti otak pandai=)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dlu zuan minat nak jadi arkitek, so drawing2 ni memang slalu la an.. tp dah lama2 minat tu hilang, so tgn pun dah berkarat nak berkarya.. huhu

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik

ala yekeee?kenapa berhenti melukis?tak geng lah cmni.

Hawa Ahmady said...

jangan berhenti melukis ye..

ascil.punye.lah said...

@Hawa Ahmady

insyaAllah=)

Pendamba Mawar said...

melukis??fuh. hobi ittew main gitar

ascil.punye.lah said...

@Pendamba Mawar

oh yke?ittew tak reti main gitarrr=(

MLSC by Rina Isa said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

TQVM! (:

ascil.punye.lah said...

@MLSC by Rina Isa

akan jenguk ke sana=)

merpatisejoli45 said...

hye,done folow u.folow saya blik ye. :)

ascil.punye.lah said...

@merpatisejoli45

okay.akan terjah ke sana=)

Ain Atika Zailani said...

hehe hobi kite suka conteng2...x pandai melukis katekan.. heheh...untungnya org pandai melukiss..

ascil.punye.lah said...

@Ain Atika Zailani

alaaa kita pon bkn reti melukis pon.conteng2 lukis je.haha.tp minat lah melukis tu.

littledolphin said...

haha kesian kakak-kakak kamu.buku mereka jadi milik kamu pulak.

kalau saya pulak,nampak buku kosong,jadi buku karangan saya.saya suka menulis cerita.hihihi

ascil.punye.lah said...

@littledolphin

woahhh serius ke?jadi penulis novel la.=)

Muhammad Al-Afiq said...

minat lukis apa.???

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Al-Afiq

lukis macam2 lah.hg pulak?

Liza Razak said...

hobi saya masa sekolah dulu melawa depan cermin..haih..teruk kan??

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

taklah,mana terukkk.patutlh akak pndai berfesyen