simple.

assalamualaikum.

masih kenal??takkkkkk?oh tak kenal.kbai.

eh tak tak.jangan lah cemtu pak mat,kak bedah,kak senah.meh sini duduk keliling saya,banyak cerita terkumpul dah ni.sila,sila!

phewww,terlalu banyak.mungkin kawan kawan bole alami penyakit muntah hijau campur kaler pelangi kalau baca cerita saya hari ni.oh sebelum tu,saya masih nur asilah,cuma harini saya nak gunakan perkataan 'saya' untuk kata ganti diri.asyik 'aku kau','gua lu'.bosan!so,sebagai remaja yang dah nak meningkat umur jadi pra dewasa,harus ya tuan tuan dan puan puan.harus saya menjadi wanita yang lebih sopan santun.dan anggun.dan jelita.dan ayu.dan dan je kau ascil!arghhhhh

okay,kembali semula ke mode 'saya'.

seperti yang diketahui umum ya,saya pelajar diploma in civil engineering part 5 sedang bercuti sem.cuti sem yang tak berapa nak lama ibarat kentut hari ni,esok nak balik kampus pun boleh bau lagi.wahhh kemain,apasal macam karangan ni! almaklum lah lama tak menaip.ampun ampun.hmm pasal final exam jangan tanya.saya sangat teruk sem ni.sampaikan setiap kali habis je paper asyik terpikir mungkin engineering is not my passion.*sambil tu nangis bertangki tangki* ahh sudah!sem lima baru kau nak kata 'not my passion' bagus asilah bagus.terlajak perahu bole u turn,terlajak pilih course . . . sila isi tempat kosong.lapan markah saya bagi.

tapi ilmu kan,kalau tak belajar subjek sem 5 ni,saya takdenya nak memerhatikan highway.eh itu,gutter,itu curb,itu median blablablaaa.selalunya,masuk kereta atau bas atau kereta lembu atau kuda,mungkin berdengkur lah jawabnya.eh bukan mungkin,tapi memang.lepastu,kalau tak belajar subjek sem 5 ni,mungkin takde nya software nak bina highway dalam laptop saya ni hahh.sketch up cikai cikai tu pun,janji dah hado sekarang.kau hado?design pun,kalau tak belajar,kau reti nak design beam,column,foundation kejadah semua tu?takdenya.selama ni saya suka design baju je.lalalalala~

walaupun statistik keguguran rambut meningkat ya tuan tuan dan puan puan,nak taknak,saya kena habiskan jugak diploma yang lagi sikit je dah nak habis ni.ahhh tak kira lah passion tak passion,dulik hape kan.kalau mengalah awal awal ibarat kau lagi sikit je nak menang lari sambil bawa bola ping pong dalam sudu,tapi malangnya tetiba bola ping pong terjatuh,kau pergi patah balik ambik.eh apa punya peribahasa kau asilah tak bole pakai langsung.ahh tak kisah!yang penting,tak bole jadi ni perjuangan mesti diteruskan.kawan kawan,sila bagi semangat kat saya.semangat saya hampir hilang ditelan gelap malam,ibarat ombak tanpa pantai,bulan tanpa bintang,lagu tanpa asilah.eh?cis kenapa begitu jiwang malam ini?

saya dah bagitau ibu,taknak tengok result sem ni.ibu saya cuma cakap,jangan nak mengada!bestnya jawapan ibu.mudah dan sesimple mr simple simple simple~







8 coratcoret:

kura said...

seronok la dah cutii -..-

ellynadyra said...

selamat bercuti sem, walau singkat ala2 kentut ok! hahahahhahahaha

ascil.punye.lah said...

@kura

eh mesti lah seronok kura!

ascil.punye.lah said...

@ellynadyra

hahahah terimakasih kak!

shafiqabdshukor said...

selamat bercuti..
x pe teruskan berusaha untuk berjaya..

ascil.punye.lah said...

@shafiqabdshukor

insyaAllah. akan terus berusaha. =)

Siti K------- said...

tetibe kuar mr.simple simple lak...hihihi..

goodluck!

ascil.punye.lah said...

@Siti K-------

tu le pasal mr simple imple simple pun bole.