p u a s a

assalamualaikum.

eh serius lah nak start buat entry pon dah tak tahu dah ni.lama kot tak update.sepanjang aku sem 5 ni,bole kira lah ni entry aku yang ke tiga.baru yang ketiga kau tahu?itu pun berpeluh sebaldi nak carik idea.hasilnya?mana ada senah oii.hamboiiii macam lama sangat je.padahal sem 5 ni baru sebulan lebih.normal lah entry dua tiga ketul dalam masa sebulan.kalau hari hari,kau nak cerita apa senah?untunglah banyak idea~

haip sambil baca entry ni jangan terkorek hidung pulak.mana le tau dok leka baca blog,pi korek hidong pulak.oii batal puasa tau. 

sebelum terlambat,aku nak ucap salam ramadhan untuk semua kaum muslimin dah muslimat.moga ramadhan kali ni lebih bermakna,hikhikhik.ya!puasa kelima baru nak wish.finelah ni kira okay lah ni,kalau wish lagi lima hari nak raya tak ke naya tu.apa ni,apa ni.

aku tidur pukul 3 pagi tadi konon sahur terus lah,tak tahu acane bole tertidur balik.sahur aku terjaga tapi mamai nya kau tahu lah,aku teguk air dua kali, tahu tahu aku dah tidur balik.bangun bangun je dah dengar azan subuh dah.ceh baru wa nak makan biskut,lek lek dah azan.lain kali kan korang,kalau dah tergerak time sahur tu bangun terus,pastu pi makan apa yg ada dalam laci tu *yalah,org dok kolej,makanan letak dalam laci lah,yang dok rumah tu jangan nak bangga ada peti ais* .ni haku warga pemalas letak botol air tepi katil mana taknya,teguk air pun sambil tutup mata.jangan jadi macam aku ni.


sumber : google images


hahh meh adik adik,kakak kakak,abang abang,mak mak,ayah ayah.
jangan lupa pulak baca niat puasa.adik adik yang tadika tu,meh ahkak asilah ajar meh,alololo.kalau takut lupa,tu hahh baca yg sebulan punya terus.






p/s : dulu kecik kecik kan kan kan, aku ingat time puasa tak bole kentut.ceh,penat aku tahan sampai berbuka.aku syak korang pun mesti camni kan?ngaku jelahhh.~




14 coratcoret:

ellynadyra said...

salam ramadhan budak comei!

si robot comel said...

selamat berpuasa cik kiah,

pergh lamanya kau tahan kentut,haha

ascil.punye.lah said...

@ellynadyra

salam ramadhan jugakk! alamak aih comei pekebenda kak,comot ade le

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

lama memang lama.

fatwa mana lah yg aku pegi ikut tu.

Sayidah Nafisah Ruslan said...

salam ramadhan.. baru nak wish.. haha

ascil.punye.lah said...

@Sayidah Nafisah Ruslan

salam ramadhan jugakkk.ahh takpe janji masih dlm bulan berpuasa.

.izzati liyana. said...

at least lah awak ada update gak. dari kite, memang tak update langsung time semester. cuti sem baru terkial kial nak update. huhhu. selamat berpuasa! :)

ascil.punye.lah said...

@.izzati liyana.

yelahhh awak busy memang le nak updatenya susah.kita terlebih free pun malas nak update.selamat berpuasa!

Ninaaa said...

amboi siap letak niat puasa! hahaha

El-Janna said...

ke566 xnk nggaku~~~

ascil.punye.lah said...

@Ninaaa

yelaaaa mana tau korang terlupa ke,buat buat lupa ke.hhaha

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

haippp janna,baik ngaku!

Liza Razak said...

paling tension kalau terlepas waktu sahur...adoi..hehe

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

tau takpeee.hahaha.