jetty.

assalamualaikum.

seminggu dah aku jadi pelajar sem 6.sem 6 ya kawan kawan.ulang suara,sem 6.huk halohhh tak payah tanya apa beza sem 6 dengan sem 1.aku rasa sama je.sem 6 kelas baru.jadi terpaksa jadi macam budak sem 1 yang baru nak berkenalan dengan kawan kawan baru.hai kawan kawan! nama saya asilah.bole panggil izara atau neelofa atau nama manja saya ain hawani =="

perlu ke asilah?perlu ke?

baru seminggu tapi kalendar cuti harus ambik tahu.lagi dua minggu ya tuan tuan dan puan puan kita bercuti mid sem.makanya,tadi pergi ke jety (tempat beli tiket bas di penang) untuk beli tiket balik kolumpo! hoii tak sempat ibu ayah nak rindu,kau dah nak balik sana ya.nak buat cemana,org dah bagi cuti,cuti jelah.orang memberi,kita merasa.eh perlu ke letak peribahasa?sampai sekarang masih tertanya tanya kenapa ek nama stesen bas di penang ni kita panggil jetty?masa sem 1,mati mati aku ingat jetty tu macam tempat alaaaa tempat yang tepi laut tu.ada titi,ada bot  bot.pastu kat situ tempat orang turunkan ikan.huh,imaginasi melampaui batas namanya ni.

tak sanggup aku nak berlama lama dekat jetty.ada jugak lah rasa macam duduk kat negara asing.penuh warga warga dia aje.perghhh terpaksa tahan bau keti lagi.wahhhh asilah kau cakap macam bagus je.ghasak!jadi,tak pernah aku duduk jetty lebih dari 30 minit.sampai sampai terus beli tiket.lagi cepat,lagi bagus,lagi hebat,lagi tepat,lagi padat.eh baru perasan,perlu ke aku cerita pasal jetty sampai dua perenggan?



well,nak tukar cerita lain.



tap sebenarnya dah takde cerita.



tak payah baca lagi.



eh eh budak ni.



degil.



kbai.

17 coratcoret:

si robot comel said...

aku memahami, jetty ramai org asing, terasa kau duk obersea kan kan? haha

ascil.punye.lah said...

@si robot comel

tau takpe.bila lagi kan nak merasa duk obersea

fifie said...

lain ye sem 6 dengan sem 1. Haha. sem 6 dah nak bebas tak lama lagi. hahaha

ascil.punye.lah said...

@fifie

ishhh ai takde feeling lah nak jadi student final year.apsal ek?

Miss Xyz said...

huyoo stesen bas dia jetty? peliknya.. apa pun selamat bercuti lagi 2 minggu~

ascil.punye.lah said...

@Miss Xyz

yaaaa kenytaan nama dia jetty.

papepun thanks=)

hafiz hafizol said...

sy pljar sem 5 . :)

ascil.punye.lah said...

@hafiz hafizol

ohhh juniorku.wakakaka

elly nadyra said...

hahhahahahha welcome back to school soon hahahhahahahaha apa nak buat kan....trust me, nanti dah kije u will miss your student moment

TUGAU GATES said...

dh besar nanti,buatlah movie tajuk dia "jetty"..argghh,tak lawak.haha

Ain Atika Zailani said...

alaaa kenapa jetty? hahaaa macam tempat nak saok ikan je...

syafiqakarim said...

da seniorrrrr
ada ole-ole tak :|

ascil.punye.lah said...

@elly nadyra

tu lahh,alam pekerjaan nampak lagi serious n mencuakkan.

ascil.punye.lah said...

@TUGAU GATES

kau lah jadi penerbit filem tuu.haha

ascil.punye.lah said...

@Ain Atika Zailani

tulah pasalnya.padahal nama komersial dia penang sentral,kemain tau.

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

eh dah senior kena beli ole2 ke?

.izzati liyana. said...

haha. awal kan student dip cuti masa tu? tapi nanti naik cuti, stress lah jawabnya. lmbt nk cuti kan. kira last sem lah eh?