site visit lagi ! =)

assalamualaikum pak mat,mak eton,kak kiah dan orang kampung sekalian.ah sudah!balik balik intro nih yang kau ulang tayang ascil ooii.pak mat tengok pon dah naik terbalik balik bijik mata dia.nasib hang lah pak mat.

ok,perenggan kedua dah takde modal.jadahnya.

kita ke perenggan ketiga ya tuan tuan dan puan puan.baik, aku cuba menulis dengan elok kali ini. *tarik nafas,lepasss.tarik nafas,lepassss*lepas angin ikut hidung ya,bukan lepas angin ikut bawah.ok,memandangkan dulu aku pernah berjanji akan buat entri pasal site visit sem 4 kan (sila rujuk entry ini!) ,maka hari nih aku tunaikan.meh duduk bersila sini pak mat.kita dengar cerita dari ascil si tukang karut.eh pak mat,TUKANG KARUT lahh,bukan tukang urut! dengar elok elok ya pak mat.

tapi,dalam entry ni aku ada bagitau yang kitorang akan ke ventilation system punya tempat kan.?malangnya salah sama sekali.kalau dah nama ascil tu,memang selalu bagi info yang salah.sebenarnya kitorang melawat ke tapak yang sedang buat construction.nak kaji tanah,nak kaji soil exploration nya,nak kaji kaedah apa yang digunakan,nak kaji engineer itu hensem ke tidak.arghhh,tak hensem tak apa.janji poket tebal.*sambil buat muka datin datin yang mata duitan*ok,aku malas cerita panjang,meh tengok gambar.biar sampai korang muntah darah kaler hijau.padan muka.

ini dah bukan dikira bagai itik pulang petang lagi dah.sebab ini pagi.
jadi peribahasa sesuai,bagai itik pergi kerja pagi pagi.tak caya pergi tengok itik 
kat belakang rumah opah.macam ni lah pagi pagi.serupa!


ya! satu lagi projek dari UDA Holding.femes kot UDA Holding nih oii.banyak projek.


ini site officenya.tengok luar macam pondok dekat depoh bas je.mesti panas ni.bila masuk
gembira sanubari ada aircond hoiii,bole tido barang lima nam minit hoii.patut lah 
terciptanya kata kata dont judge a book by its cover.ni lah dia,ni lah diaa contohnya.

lepas satu jam engineer tu bagi penerangan pot pet pot pet pasal tanah,pasal treatment of soil pasal tanah lebuq blablabla semua tu,lepastu kitorang keluar jalan jalan sekitar site.


hah sepanjang perjalanan pemandangan dia macam ni lah.takdenya pantai pantai pastu nak feeling feeling ombak rindu.takdenya.
toksah pikir ini kulit buaya yang dah tertimbus tanah akibat derhaka dekat tuannya.
ni geotextile.salah satu cara nak treat soil.
*eh,ke aku sorang je pikir ini kulit buaya?*


dan pemandangan ini juga.jangan bayang ini piramid giza pulak.
sekali tengok memang macam dekat padang pasir.dua kali tengok,padang pasir jadahnya.
ini TIMBUNAN PASIR!

maka,timbunan pasir pon timbunan pasir lah labuu.
demi efek ayat ayat cinta,sanggup bergambar dekat timbunan pasir ni hah.
terpijak taik kucing nasiblah.

kering kontang.tetiba teringat somalia,teringat afrika.hah agaknya macam ni lah kan
tanah diorang.eh eh eh,tapi orang somalia takdenye pakai kasut cenggitu.
depa kebal.kaki ayam je.bersyukur lah kita selalu ya.sobsobsob =(
*tetiba mood somalia*

laaa pak mat tengok gambar ni terus sentap.pak mat,ini bukan batu nisan pak mat.
ini vertical drain.untuk kasi air keluar dari tanah.sentap pulak dia kan. =="

ini bukan gadis litar ya tuan tuan dan puan puan.ini gadis bulldozer.
ahhh sudahhh ! sesuka hati je aku bagi nama menatang nih bulldozer.
apa nama menatang ni ek?pengorek tanah?

lima minit doblas saat kemudian,ahli bulldozer bertambah.
welcome geng!

kumpulan mpop paling femes abad ini.aku syak album diorang 
paling laris di pasaran.HAHA.sesuka hati aku je.kang kena baling bom dalam kelas esok
jangan tanya kenapa ascil oii.

rombongan cik kiah yang macam itik pergi kerja pagi pagi tadi masih berjalan.
tapi kali ni,bagai itik pulang tengahari nak makan lunch.

sebahagian bakal engineer.InsyaAllah =)

haishhh lenguh jugak nak mengupdate gambar.aku pulak yang rasa macam nak muntah darah kaler putih *bajet mahsuri lettew*.banyak sangat gambornya hahhh.

ok lah sampai sini saja.mungkin aku tak update dalam jangka masa yang lama sebab terlampau busy dengan test dan esaimen.doakan kami semua,okayy?

terimakasih semua! =)















28 coratcoret:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

wow! all i can say is, this job is extremely dangerous n challenging for girls :D

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik

agaklahh.tapi kalau dah tanggungjawab nak buat cemana kan?

ZaroL said...

Wow...bakal engineer nih. hebat ! chaiyok2x

ascil.punye.lah said...

@ZaroL

insyaAllah aminn.terimakasih yaww=)

El-Janna said...

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ascil.punye.lah said...

@El-Janna

pehhh kenapa janna kenapa???

Liza Razak said...

suka betul saya baca entry awak ni..

ascil.punye.lah said...

@Liza Razak

haha.entry merepek je.btw,thanks.

ILA HonEyBuNNy said...

nampak sangat panas skrg kan...

sampai kering kontang tu...aiya...

ascil.punye.lah said...

@ILA HonEyBuNNy

tau takpe.tapi kat penang sekarang,pagi panas,petang hujan.

Maya Lisa said...

banyak info yang maya dapat lepas baca entri ni ^^ vertical drain..geotextile.. like !

kim heeruul said...

nak jd engineer lu kene tahan terik matahari.. =)
gua tgk pon dah seram.. hihi

ascil.punye.lah said...

@Maya Lisa

Alhamdulillah,harap ada lah sikit manfaat dari entry merepek nihh.

ascil.punye.lah said...

@kim heeruul

tu lah kim.muka gua dah macam montot kuali dah.hitam!

H.S said...

macam ni rupanya visit site ni.dulu ex housemate selalu pergi visit site.bila dia cakap macam tu,entah nak bayangkan apa.haha

so sekarang dah tahu.good luck ye bakal engineer!

ascil.punye.lah said...

@H.S

macam ni lah rupa site visit nya hahhh.haha,sekarang dah tahu.best ke tidak site visit nih?

btw,thanks ya.

.izzati liyana. said...

betul ke tak hensem takpe? abes kalau menyampah je tgk muka cane? haha.

menarik baju coklat tu. kat uitm shah alam xde.

tgk tanah kering tu menakutkan. mcm gempa bumi ke ape tah. kalau tiba2 terbukak jatuh? errr.

ascil.punye.lah said...

@.izzati liyana.

haha ada apa pada rupa?

eh jaket fakulti cantik?terimakasihhhh=)

oh kering kontang tu sebenarnya kat satu side je.bukan semuaaa tanah camtu.scary kan.

Ain Atika Zailani said...

lawatan sambil belaja memang seronok..;)

ascil.punye.lah said...

@Ain Atika Zailani

haah memang seronok.seronok dpt amik gambar byk2 je.hahaha.

Muhammad Al-Afiq said...

waaaa best la bleh jenjalan...menarik.!

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Al-Afiq

best amik gambo je.jalan2 penattt =="

syafiqakarim said...

kau ni bizi sgt ke doh.
menda nya bizi?tak berupdate?
hahahh

ascil.punye.lah said...

@syafiqakarim

aku busy gila minggu nih.test penoh.nanti lah aku update.=p

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm btl2.. dah tanggungjawab kan.. :)

my life depend on u :D

cimöt said...

hmmmm..site visit is awesome..acewahhh..mcm laa penah pegi..haaa

ascil.punye.lah said...

@Muhammad Saiazuan Norhalik

hewhewhew.takpayah nak 'depend on you' sangat lah zuan.kita nak jadik cikguuuu=(

ascil.punye.lah said...

@cimöt

yesss! awesome bila bole amik gambar byk2.